Clătitele dulci și pufoase cu scorțișoară sunt o modalitate excelentă de a începe ziua.
Publicitate
Aluatul se prepară ca la clătite obișnuite, dar cu adaos de scorțișoară măcinată. Desigur, puteți adăuga zahăr vanilat după gust.
Ingrediente:
făină de grâu - 280 grame,
praf de copt - 2 lingurițe,
zahăr pudră - 4 linguri,
unt - 6 linguri,
ouă - 2
lapte - 320 ml,
scorțișoară măcinată - 1 lingură,
ulei rafinat de floarea soarelui- 1 lingură,
sare - 2 grame.
Cerneți făina, praful de copt, zahărul și praful de sare într-un castron mare. Se încălzește untul într-o cratiță mică până se topește. Bateți 280 ml lapte împreună cu ouăle și 4 linguri de unt topit. Apoi amestecați ingredientele uscate cu cele lichide.
Fructele și legumele nespălate sunt periculoase! Cum să le speli corect
Turnați 150 grame de aluat într-un bol separat. Încălziți restul de 2 linguri de unt într-o cratiță până devine maro auriu. Turnați untul în aluatul din bol. Adăugați scorțișoara și laptele rămas, amestecați bine. Se toarnă aluatul din bol în restul aluatului. Se amestecă și se lasă să se odihnească 10 minute.
Pastele perfecte nu se fierb în apă! Cum să le gătești ca la restaurant cu trei ingrediente
Încingeți o tigaie mare cu ulei. După ce este fierbinte, ștergeți tigaia cu un prosop de hârtie pentru a îndepărta orice exces de ulei. Cu ajutorul unui polonic, turnați aluatul în tigaie, formând câte 2-3 clătite.
Clătitele se prăjesc câte 30 de secunde, apoi se răstoarnă pe cealaltă parte. După 30 de secunde, întoarceți din nou. Și așa până sunt gata. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu