Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de clătite pufoase din bucătăria austriacă - Kaiserschmarrn.
Desertul Kaiserschmarrn sau Kaiserschmarren a fost denumit așa după Franz Joseph I, care adora acest tip de clătite pufoase și mărunțite și îl servea ca desert sau prânz ușor.
Pentru aluatul de clătite pufoase:
200 ml lapte
4 ouă
200 gr făină
1 lingură zahăr
1 praf de sare
unt
Pentru sosul de mere:
mere
suc și coajă de lămâie
zahăr, după gust
Aluatul de clătite pufoase este puțin diferit ca mod de preparare față de aluatul de clătite clasice. Mai întâi, se amestecă gălbenușurile cu zahărul până devin cremoase. Se adaugă laptele, se omogenizează, apoi făina, și se lasă compoziția câteva minute.
Albușurile se bat spumă cu un praf de sare și se încorporează încet în compoziție, pentru a obține o compoziție aerată.
Se topește untul într-o tigaie antiaderentă, apoi se pune o parte generoasă din compoziție și se lasă să se prepare la foc încet.
Când clătita este rumenită pe prima parte, se taie în mai multe bucăți, care se întorc pe partea cealaltă și se lasă la rumenit. Se scot pe platou și se pudrează cu zahăr.
Pentru sosul de mere, se răzuiesc merele, fără a le îndepărta coaja și se caramelizează cu zahăr după gust, cu coajă de lămâie și suc de lămâie, până își schimbă culoarea, notează a1.ro. Merele caramelizate se pasează pentru a le transforma într-un sos delicios. Cu acest sos, se servesc clătitele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu