Clătitele pot fi dulci sau sărate, cu lapte și ou sau de post.
„Ce poate fi mai simplu și mai pe gustul tuturor decât clătitele? Fie că sunt cu ciocolată, gem sau dulceață, sirop de arțar sau coniac, clătitele sunt cel mai banal și ne-dulce desert.
Din 2 ouă, 6-8 linguri de făină și jumătate de litru de lapte, ai făcut la repezeală 8-10 clătite. Dacă le vreți pufoase, vă recomand să le acoperiți câteva minute cu un capac", a scris, vineri seară, nutriționistul Mihaela Bilic pe contul de Instagram.
„O sursă de glucide lente (amidon) și foarte puțin ulei (un strop, cât să fie tigaia unsă). Deci putem compara clătita cu 1-2 felii de pâine. Apoi depinde cu ce o umplem, dar 2-3 lingurițe de gem sau dulceață nu au mai mult de 50 cal. Așa că nu vă simțiți vinovați dacă desertul vostru e o clătită, chiar și copiii sunt satisfăcuți de așa o variantă, mai ales cănd e făcută în casă", a precizat Mihaela Bilic.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu