Clătitele rusești sunt absolut delicioase. Nu sunt greu de preparat și te asigurăm că le vei devora.
Ingrediente
- 500 ml lapte
- 3 ouă
- 300 g făină
- un praf sare
- 1 lingură zahăr (opţional)
- 3 linguri ulei
- 50 g unt - pentru prăjit
Bate ouăle cu praful de sare şi zahărul cu mixerul, pentru vreo 3 minute, până ce obţii o compoziţie spumoasă. Încorporează apoi laptele, urmat de făină. Aluatul pentru clătite trebuie să fie dens, dar să curgă uşor, potrivit retetepractie.ro.
Prăjeşte clătitele pe rând într-o tigaie antiaderentă unsă cu puţin unt înainte de fiecare clătită. Lasă clătitele ruseşti la prăjit pe ambele părţi la foc mediu timp de 60-70 secunde, sau până când acestea se rumenesc.
Serveşte clătitele ruseşti blini cu gem sau dulceaţă, alături de o lingură de smântână.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu