Clătitele spaniole îți vor aduce numai laude din partea celor dragi, la mesele în familie. Iată rețeta pe care trebuie să o încerci.
Ingrediente
- 8 ou
- 100 g brânză dulce
- 100 ml lapte
- 100 g caşcaval
- 100 g mazăre
- 200 g şuncă presată
- 30 g unt
- ulei de floarea soarelui
- 3 foi de ceapă verde
- sare
- miezul de la o baghetă de pâine
- cimbru proaspăt
Vezi și: PLĂCINTA REGILOR. Rețeta fenomenală pe care o vei repeta. Un adevărat deliciu!
Cum se prepară
Bate ouăle cu puţină sare, aproximativ cinci minute. Pune pâinea să se înmoaie în laptele călduţ, apoi amestec-o cu ouăle bătute, cu brânza dulce, cu mazărea, cu şunca presată şi caşcavalul tăiat felii subţiri şi condimentează compoziţia cu sare, după gust, potrivit retete.acasa.ro.
Amestecă bine compoziţia şi pune-o într-o tigaie cu unt şi ulei încins şi las-o să se rumenească 6-7 minute, întorcând-o pe ambele părţi. După ce s-a rumenit, scoate-o pe o tavă şi las-o să se răcească, apoi tai-o cubuleţe. Clătitele spaniole se servesc reci, cu salată verde şi decorate cu frunze proaspete de cimbru.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News