Vrei să prepari un desert delicios, care, în același timp, se gătește rapid? Iată rețeta pentru clătite delicioase cu ananas.
Pentru a face clătite cu ananas, veți avea nevoie de următoarele ingrediente:
100 ml lapte integral,
100 de grame de făină,
o linguriță de îndulcitor lichid,
15 ml rom,
12 felii de ananas în sirop,
un ou,
ulei de măsline,
Pentru a decora clătitele puteți folosi: zahăr pudră, sirop de arțar, bucăți de ananas.
Deschideți conserva de ananas în sirop și scurgeți sucul. Întindeți toate feliile de ananas pe o tavă de copt acoperită cu prosoape absorbante. Așa se va elimina tot lichidul din feliile de ananas.
Tartă din felii de pâine, ardei și parmezan: un preparat original, pe care trebuie să-l încerci
Într-un castron se pune făina cernută, se adaugă, treptat, laptele și se se amestecă cu telul manual. Adăugați apoi îndulcitorul lichid, un ou întreg și romul.
Amestecați rapid cu telul, până când aluatul este omogen și fără cocoloașe. Acoperiți vasul cu o bucată de folie alimentară și puneți-l la frigider pentru o jumătate de oră.
Omletă pufoasă fără ouă și fără lapte pentru un mic dejun rapid: o rețeta originală și savuroasă
Turnați uleiul de măsline într-o tavă și puneți-o pe aragaz. Între timp, înmuiați feliile de ananas în aluat, având grijă să eliminați orice exces. Când uleiul s-a încins, puneți feliile de ananas și gătiți-le câteva minute, înainte de a le întoarce pe cealaltă parte.
După ce clătitele cu ananas s-au prăjit, așezați-le pe o tavă acoperită cu prosoape de hârtie. Așteptați ca excesul de ulei să se scurgă și stropiți suprafața clătitelor de ananas cu puțin zahăr pudră.
Tartă cu mere, stafide și cu parfum de lămâie: desertul care dispare într-o clipă de pe masă
Dacă vreți o variantă mai delicioasa, puteți turna peste clătitele de ananas sirop de arțar. Adăugați câteva bucăți de ananas deasupra și serviți-le calde pe masă. Ca alternativă la feliile de ananas în sirop, puteți folosi ananas proaspăt. Poftă bună!
Bogat în antioxidanți, ananasul este un fruct care aduce mai multe beneficii sănătății noastre. Ananasul este, de obicei, consumat crud sau sub formă de suc sau în salată. Ananasul conține un ingredient activ numit bromelaină, care are o importantă funcție antiinflamatoare.
Din punct de vedere gastronomic, fructul poate fi consumat atât crud, cât și gătit, iar unii bucătari îl pun chiar și pe pizza. Mai jos vă explicăm cum să profitați la maximum de ananasul copt, profitând de caracteristicile nutriționale ale acestui fruct originar din America de Sud. Potrivit unor cercetători, ananasul ne ajută să pierdem în greutate, fiind excelent în diete.
Gătit la cuptor, acest fruct minunat poate fi un desert delicios, care îți va satisface pofta de alimente dulci.
Pentru prepararea acestei rețete veți avea nevoie de:
un ananas întreg,
scorțișoară măcinată,
șase linguri de miere,
jumătate de pahar de apă.
În primul rând, curățați ananasul și puneți-l întreg într-o tavă de copt. Stropiți-l cu scorțișoară și adăugați miere. La final se toarnă o jumătate de pahar de apă și se dă la cuptor.
Ananasul se lasă la cuptor circa treizeci și cinci - patruzeci de minute, la 170 de grade până se caramelizează. Când este copt, se lasă să se răcească și se taie felii înainte de a-l consuma. Îl poți păstra la frigider.
Ananasul are zeci de efecte benefice: reduce stresul, este antiinflamator, calmează durerile articulare, stimulează sistemul imunitar, îmbunătățește digestia, poate preveni unele afecțiuni ale ochilor, previne formarea plăcii dentare, previne constipația, îmbunătățește sănătatea pielii.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News