Urmărește emisiunea live


Clătite Suzette cu sos de portocale, rețeta. Nu ai gustat ceva mai bun!

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels

Dacă vrei să prepari un desert ușor, dar sofisticat, clătitele Suzette sunt fix ce căutai. Iată cum se prepară.

 Ingrediente

- 100 g făină
- 250 ml lapte
- 1 ou
- 2 linguri zahăr
- un praf sare
- 1 lingură unt/ulei

Sosul de portocale

- 50 g unt
- 3 linguri zahăr
- 150 ml suc de portocale
- coaja rasă de la o portocală
- 1 linguriţă esenţa portocale

Vezi și: Dietă. Mic dejun dulce - Rețeta propusă de nutriționist. Nu te îngrași deloc!

Clătite norvegiene. Rețeta delicioasă de Pannekaker

Cum se prepară

Bate oul şi adaugă laptele, urmate de sare şi de zahăr. Încorporează făina şi uleiul, mixează bine aluatul şi prăjeşte clătitele pe ambele părţi în tigaia bine încinsă. Într-o tigaie adâncă, topeşte untul şi combină-l cu zahărul, până când încep să se caramelizeze.

Adaugă sucul de portocale şi aroma, urmate de coaja de portocală. Lasă sosul de portocale să scadă, apoi trece fiecare clătită prin sos pentru a obţine clătitele cu portocale Suzette, potrivit retetepractice.ro.

Secrete pentru clătite pufoase și fragede

1. Adăugați în aluat 1-2 linguri de iaurt gras sau smântână.

2. Folosiţi apa minerală proaspăt desfăcută, să aibă bule din belşug.

3. Când le răsturnaţi pe farfurie, după coacere, acoperiţi clătitele cu o farfurie întoarsă sau un capac.

Vezi și: Gogoși din griș cu zahăr pudră și scorțișoară. Rețeta specială pe care trebuie s-o încerci. O vei repeta!

Cum faci lapte condensat, fără fierbere. Este gata în 5 minute!

Și dacă vrei și o variantă de clătite de post, îți oferim cea mai bună rețetă. Iată cum se prepară...

Ingrediente pentru clătitele de post 

- 250 g făină
- 200 ml apă minerală
- 3 linguri ulei
- un plic zahăr vanilinat
- un praf sare
- o lingură zahăr
- ulei pentru prăjit
- gem, după gust

Cum se prepară clătitele de post

Într-un castron se pun făina, sarea, zahărul, zahărul vanilinat şi se amestecă, potrivit retetepractice.ro. Se toarnă uleiul, se amestecă şi apoi se toarnă apă minerală în timp ce se amestecă. Trebuie să se obţină un aluat potrivit de gros care să curgă. Se lasă la frigider 30 de minute. Se unge tigaia cu ulei, se coc toate clătitele şi apoi se umplu cu gem.

Vezi și: Negresă de post cu gem și nuci. Rețeta foarte simplă

Tort "lapte de pasăre". Un desert rece, direct de la frigider. Rețeta specială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel