Clătitele thailandeze sunt diferite de cele pe care le prăgătim noi în mod obișnuit, dar sunt delicioase. Iată rețeta.
Ingrediente
60 g unt
500 g făină
250 ml apă
1 ou mare
1 lingura zahăr
2 linguri unt
un praf generos sare
Umplutură:
banane feliate
ciocolată topită/nutella
lapte condensat
zahăr
Vezi și: Orez chinezesc. Rețeta ieftină și sățioasă. Cum se prepară
Cum se prepară
Într-un bol, combină apa cu sarea şi zahărul, până ce se dizolvă complet. Adaugă apoi oul şi omogenizează. Separat, răspândeşte untul în făină cu degetele, până obţii o făină cu micuţe cocoloaşe, potrivit retetepractice.ro.
Combină cele două compoziţii şi frământă aluatul de clătite thailandeze pentru 5-10 minute. Va rămâne uşor lipicios la atingere, însă n-ar trebui să mai adere la mâini în timpul frământării, spre final. În caz contrar, mai pudrează puţin câte puţin făină.
Lasă aluatul să se odihnească pentru 15 minute, apoi porţionează-l în 10-11 bucăţi de câte 80-90 g fiecare. Cu cât ai o tigaie de clătite mai mare, cu atât vei face fiecare bucată de aluat mai mare. Unge fiecare bucată de aluat cu ulei şi apoi rontunjește-le pe fiecare în parte. Dă bilele de aluat pentru clătite la frigider într-o tavă acoperită cu folie alimentară pentru 2-3 ore.
Vezi și: Pui crocant în sos de portocale. Rețeta chinezească
Scoate apoi aluatul şi întinde cu mâinile pe un blat de lucru fiecare bilă de aluat în parte, astfel: Întâi aplatizează aluatul cu degetele, apoi ridică de margini şi îndepărtează-le puţin câte puţin, de jur-împrejur, până obţii o foaie subţire, mai mare decât tigaia de clătite.
Odată întinsă bine clătita, încinge puţin tigaia şi stropeşte-o cu 1/2 lingură ulei. Frige clătită în tigaia încinsă până ce aproape se rumeneşte. Aşază în centrul său feliile de banane şi/sau nutella, după gust. Împătureşte clătita ca pe un plic, către centru, suprapunând puţin maginile, apoi întoarce-o pentru o coacere uniformă.
Serveşte clătitele thailandeze tăiate cubuleţe mici, presărate cu lapte condensat sau cu sos de ciocolată.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu