Clătitele tiramisu îmbină delicioasa prăjitură tiramisu cu minunatele clătite, rezultând un desert deosebit, simplu de realizat.
Ingrediente
Pentru aluatul de clătite
• 3 ouă
• 300ml lapte
• 200g făină
• 3 plicuri zahăr vanilat
• 150ml apă plată sau minerală
• 15g cacao neagră
• 1 praf de sare
• 1 linguriță esență de vanilie
• Opțional o linguriță de ulei vegetal pentru ungerea tigăii
Pentru umplutură
• 500g mascarpone
• 200ml smântână pentru frișcă neîndulcită
• 4 linguri zahăr pudră
• 1 linguriță esență de vanilie
• 1 linguriță esență dr cafea
• 8 Pișcoturi
• 1 linguriță esență de cafea
• 2 lingurițe zahăr nerafinat din trestie de zahăr
• 250ml apă fierbinte
Mod de preparare
Mixează ouăle cu laptele și esența de vanilie. Într-un bol amestecă făina cu cacao, zahărul vanilat și praful de sare, apoi pune-o treptat peste compoziția umedă.
Amestecă bine până la omogenizare. Adaugă 150ml apă plată sau minerală. Amestecă încă o dată și lasă timp de 10 minute aluatul să se odihnească, înainte de prăjirea clatitelor. Prăjește-le și pune-le deoparte.
Între timp, prepară crema de mascarpone. Mixează frișca lichidă. Adaugă mascarpone, zahărul pudră, esența de vanilie și esența de cafea. Amestecă până se omogenizează.
Prepară cafeaua pentru hidratarea pișcoturilor.
Când clătitele sunt reci, unge-le cu crema de mascarpone.
Trece câte un pișcot prin cafea și apoi pune-l peste crema de mascarpone. Rulează clătitele, scrie gustos.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu