Clătitele ungurești reprezintă o gustare perfectă, atunci când ai poftă de ceva delicios. Iată cum se prepară.
Ingrediente
- 4 ouă
- 300 ml lapte
- 300 ml apă minerală
- 400 g făină
- 3 linguri de unt topit (opţional)
- 2 linguriţe chimen
- 200 g smântână
- 200 g caşcaval ras
- 200 g brânză sărată
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură de mărar
- sare
- ulei de floarea soarelui, pentru prăjit
Cum se prepară
Facem compoziţia pentru foile de clătite din: faină, ouă, lapte, apă minerală, chimen şi un praf de sare, potrivit colectiederetete.blogspot.com. O ţinem la frigider pentru 30 de minute apoi putem să coacem foile. Aluatul e puţin mai dens şi foile vor ieşi mai groase. Le ungem cu smatana amestecată cu mărar. Presaram brânză sărată şi apoi caşcavalul ras. Deasupra punem puţin usturoi pisat şi rulăm clătitele.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News