Clătitele sunt ușor de preparat, dar adesea apar probleme în timpul gătitului. Deseori, aceste produse de patiserie se pot rupe, lipi de tigaie sau chiar arde.
Aflați cum să faceți clătite ca să nu se lipească de tigaie și să nu se rupă. O clătită se poate rupe dacă folosești o tigaie greșită sau aluatul nu este bun.
Clătitele trebuie prăjite într-o tigaie specială, cu un mâner lung și un fund gros. Dacă nu aveți o tigaie specială pentru clătite, atunci puteți folosi o tigaie obișnuită, dar întotdeauna cu fundul gros.
Tigaia trebuie încinsă bine, deoarece încălzirea insuficientă duce la lipirea clătitelor. Pentru asta este ideală o tigaie din fontă.
Nu mai arunca pâinea veche la gunoi. Iată cum o poți face din nou proaspătă și aromată
Al doilea motiv pentru clătite nereușite este un aluat preparat necorespunzător. Din cauza combinației greșite a produselor din rețetă, aluatul poate fi gros sau prea subțire. Consistența optimă a aluatului trebuie să fie similară cu smântâna.
Totodată, amintiți-vă că ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei. În plus, aluatul trebuie lăsat 30 de minute să se odihnească, înainte a face clătitele. În timpul prăjirii, trebuie să amestecați aluatul tot timpul, de jos în sus.
Dacă sunteți sigur că ați pregătit aluatul corect și tigaia este potrivită, atunci motivul clătitelor nereușite ar fi temperatură prea scăzută sau ridicată a aragazului sau manipularea necorespunzătoare a uleiului.
Nu uitați că aluatul cu praf de copt se gătește doar la foc mic, iar aluatul cu praf de copt - la foc mediu.
Dovleac confiat, la cuptor: rețeta simplă și ușoară, pe care vei prepara mereu. Copiii o vor adora
În plus, este important și corect să folosiți ulei vegetal:
- adăugați 1-2 linguri în aluat;
- ungeți tava după fiecare clătită;
- ungeți cu ulei și pereții tigăii;
- folosiți o perie de silicon;
- dacă exagerezi cu ulei, îndepărtează excesul cu un șervețel.
Dacă adăugați scorțișoară sau vanilie în aluat, atunci încercați să nu exagerați, deoarece acești aditivi pot afecta calitatea aluatului.
Ingredientele de care aveți nevoie:
un ou,
50 ml de lapte,
180 grame de făină de grâu,
praf de sare,
50 ml de ulei vegetal.
Puneți oul într-un castron adânc, adăugați zahărul, sarea și laptele. Adăugați făina, amestecați până se omogenizează. Ulterior. se pune și uleiul vegetal. Se amestecă din nou bine. Dacă vedeți că consistența seamănă cu smântâna groasă, lăsați aluatul 20 de minute, altfel mai adăugați făină.
Brioșe delicioase cu banane: o rețetă ieftină, care necesită un minim de efort
După aceea se unge tigaia cu ulei și se încinge la foc iute. Puneți apoi un polonic de aluat în tigaia încinsă. Prăjiți fiecare clătită timp de 2-3 minute pe fiecare parte. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News