Claudia Țapardel ia atitudine față de înghețarea salariului minim. Sfat pentru Anca Dragu

Claudia Țapardel
Claudia Țapardel

Salariul minim înghețat în 2016. Este decizia Guvernului Dacian Cioloș anunțată de ministrul Finanțelor, Anca Paliu Dragu. Claudia Țapardel a luat atitudine față de intenția Guvernului. Europarlamentara PSD consideră înghețarea salariului minin pune România în contratimp cu Europa. 

"Unul dintre angajamentele pe care mi le-am asumat în campania electorală pentru Parlamentul European a fost introducerea unui nivel decent și echilibrat al salariului minim în întreaga Uniune Europeană. Din acest motiv nu pot să fiu de acord cu declarațiile doamnei ministru Dragu. Un singur stat din UE are un nivel al salarizării minime mai mic decât România, este vorba despre Bulgaria. Atâta timp cât Olanda, Franța sau Belgia susțin salarii minime garantate de 7-8 ori mai mari decât în România, nu văd cum putem să ne îndeplinim criteriile de convergență socială dacă blocăm o măsură bună pentru economia și pentru populația din România", este de părere europarlamentara PSD. 

"Să compare nivelul salariului minim din România cu cel din Franța, Olanda sau Luxemburg, nu cu India sau Brazilia"

Claudia Țapardel, membră a Comisiei pentru Bugete din Parlamentul European, adaugă: "Ar fi mai potrivit din partea Guvernului să compare nivelul salariului minim din România cu cel din Franța, Olanda sau Luxemburg, nu cu India sau Brazilia. Declarațiile doamnei ministru Dragu nu sunt tocmai inspirate și riscă să pună Guvernul și România în contratimp cu Europa. Mai mult decât atât, Președintele Comisiei Europene Jean Claude Juncker a susținut în Parlamentul European introducerea unui salariu minim la nivelul întregii Uniuni Europene. Citez: Toate țările din Uniunea Europeană, vor stabili un salariu social minim, un venit minim, un venit minim garantat".

Claudia Țapardel atrage atenția că Bugetul trebuie analizat atent, pentru că dezvoltarea infrastructurii are un buget anual cu peste 7% mai mic decât anul trecut: "Trebuie să fim conștienți că România are un deficit de dezvoltare pe toate planurile infrastructurii. De aceea avem adoptat un Master Plan General pentru Transport și de aceea trebuie să încercăm să recuperăm, cât mai repede, timpul pierdut. Reducerea bugetului la Transporturi, cel puțin din punctul meu de vedere nu este justificabilă la acest moment". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel