Aricii sunt pe cale de dispariție. Ce trebuie să faci dacă îl găsești în grădina ta

Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels

Medicul Claudia Iftode a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook cu privire la ce pot face oamenii dacă găsesc un arici în propria grădină. 

Medicul Claudia Iftode atrage atenția asupra faptului că aricii sunt pe cale de dispariție, iar o primă recomandare este aceea de a-i oferi apă și mâncare.

„Dacă mă vedeți în grădina voastră, apreciez mâncarea (carne crudă nesară, precum carnea tocată, îmi place și mâncarea pentru pisici, dar nu peștele) și am nevoie de apă. Vă rog să nu-mi dați lapte care ar cauza probleme cu stomacul și aș putea muri”, a precizat medicul Claudia Iftode.

Cel de-al doilea sfat este că nu trebuie să folosiți insecticid sau capcane dacă îl vedeți în propria grădină. Aricii sunt inofensivi și reprezintă un ajutor pentru că se hrănesc cu insectele dăunătoare legumelor.

„Vă rugăm să nu folosiți insecticide sau capcane. Sunt inofensiv și vă ajut în grădina pentru că mă hrănesc cu insecte care vă atacă legumele. Specia mea dispare, vă rugăm să ne ajutați să rămânem în viață”, a mai spus medicul Claudia Iftode.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel