EXCLUSIV  Claudia Puiu și Alexandru Iovescu, invitați speciali la "România are nevoie de tine, implică-te!" - VIDEO

Claudia Puiu și Alexandru Iovescu sunt invitați speciali la "România are nevoie de tine, implică-te!", moderată de Bogdan Bolojan. 

Claudia Puiu și Alexandru Iovescu sunt invitații lui Bogdan Bolojan în ediția de joi, 12 septembrie, a emisiunii "România are nevoie de tine, implică-te!".

În cadrul ediției de astăzi a emisiunii "România are nevoie de tine, implică-te!", moderată de Bogdan Bolojan, vor fi prezenți Claudia Puiu, președinta Centrului Franco-Român din Bordeaux și Alexandru Iovescu, președintele Grupului de acțiune locală Timișul de Centru și consilier județean. 

Emisiunea va fi difuzată începând cu ora 15.00, pe StiriDiaspora.ro, DCNews, DCNews TV, precum și pe paginile de Facebook și Youtube ale redacției.

În cadrul discuției, se vor aborda teme precum rolul grupurilor de inițiativă locală, implicarea tinerilor în proiecte civice, analiza studiului realizat de institutul Argument care arată încrederea în instituțiile statului.

Se va discuta de asemenea problema satului românesc, a tinerilor de acolo și ce șanse au pe piața muncii, de ce sunt tentați să plece în străinătate și cum îi poate păstra România.

Vom analiza cauzele scăderii participării la vot și tendințele în participarea electorală.

De asemenea, se va discuta despre  educația pentru implicare civică, propuneri pentru întoarcerea diasporei, și reprezentarea diasporei în Parlament.

"România are nevoie de tine, implică-te"
 

Emisiunea face parte din proiectul "România are nevoie de tine, implică-te", finanțat de Departamentul Românilor de Pretutindeni.

Obiectivul general al proiectului este identificarea gradului de informare și interesul cu privire la posibilitățile de implicare a diasporei în viața civică a României, pentru întărirea legăturilor dintre România și comunitățile românești din afara granițelor țării.

Astfel, proiectul își propune identificarea și aprecierea oportunității unor modalități concrete de implicare, cum ar fi votul ca și formă de acțiune civică, dar și găsirea unor modalități de încurajare a românilor plecați să utilizeze mai eficient mijloacele deja existente.

                                                           

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel