Clematita este considerată, pe bună dreptate, una dintre cele mai frumoase flori din grădină.
Deși clematita este nepretențioasă, există câteva reguli de îngrijire. Așa veți putea obține o înflorire strălucitoare și luxuriantă a plantei. Clematita va fi împânzită cu flori frumoase.
Prima regulă este tăierea anuală de primăvară. Inspectați liana și tăiați toți lăstarii rupți și uscați care nu au supraviețuit sezonului rece.
Următoarea etapă este afânarea solului. După iarnă, solul este uscat și compactat, iar rădăcinile plantei au nevoie de oxigen. De asemenea, trebuie să îndepărtați toate buruienile.
Desigur, clematita, ca și alte plante din grădină, are nevoie de îngrășământ, mai ales primăvara. Acesta o va ajuta să se trezească și să câștige putere pentru o înflorire luxuriantă și lungă.
Planta care poate fi toxică: cu toții o folosim pentru a da aromă bucatelor
Clematitei nu-i place solul acid, așa că nu este recomandat să fie hrănită cu îngrășământ cu azot. Dacă solul este sol acid, este bine să hrăniți planta cu azotat de calciu conform instrucțiunilor. Dacă solul este neutru și alcalin, atunci se pot folosi îngrășăminte cu azot (nitrat de amoniu).
De asemenea, este bine să dați clematitei „lapte de var” - dizolvați 1 pahar (200-250 ml) de pulbere de dolomit în 10 litri de apă. Pentru 1 plantă aveți nevoie de 5 litri de astfel de îngrășământ.
Cu ce să hrănești bujorii în luna mai: secretul înfloririi luxuriante a plantelor
Clematita trebuie tratată și protejată de paraziți. Utilizarea fundazolului și a fitovermului (conform instrucțiunilor) este eficientă. Urmați toate cele 5 recomandări și clematita vă va mulțumi!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News