Cloltilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost reclamată la Parchet de către Agenția Națională de Integritate. Ce spune analistul politic Bogdan Chirieac.
"Să salutăm faptul că există încă o instituţie în România care funcţionează - şi anume ANI. În rest, la Parchetul General se va îngropa dosarul doamnei Clotilde Armand. Nu avem absolut nicio speranţă! Și posibila fraudare a alegerilor de la Sectorul 1 ştiţi bine cu ce s-a soldat - aceea văzută de noi, de o ţară întreagă - s-a desfiinţat Secţia specială care făcea ancheta, iar procurorul de caz a fost uşuit din magistratură. Mai departe, cu Curtea de Conturi care a remarcat că 50 de milioane de lei la curăţenie au fost plătiţi aiurea... Cred că onorabila Curte de Conturi nici nu a sesizat Parchetul. Urma să sesizeze Parchetul, nu ştiu, Consiliul Local Sectorul 1. Probabil că onorabila Curte de Conturi nu a făcut-o pentru că ştia că se îngroapă tot, dar ăia 50 de milioane de lei au rămas în aer.
La fel şi acum, aici. ANI constată aşa ceva...O să spuneţi "domnule, dar sunt 18.000 de lei!". Da, suma este ridicolă, dacă mă întrebaţi, la nivelul domniei sale, însă gândiţi-vă că pe Gheorghe Nichita l-au băgat 5 ani la puşcărie pentru un prejudiciu de 12.000 de lei, dar depinde de om. Dar Parchetul General, doamna Scutea, nu am niciun fel de îndoială că va îngropa ancheta şi nici nu vom mai auzi vorbindu-se despre aşa ceva", a spus analistul politic, la Antena 3.
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a fost sesizat de către Agenția Națională pentru Integritate, după ce primarul Sectorului 1 ar fi semnat o dispozițiile prin care s-a numit singură pe ea manager al proiectului "Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție", finanțat din fonduri europene.
În exercitarea atribuțiilor de primar, Clotilde Armand, în perioada februarie – august 2022, ar fi semnat mai multe dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.
"Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă, a sesizat organele de urmărire penală sau a sesizat Instituția Prefectului Municipiului București, în cazul a 8 persoane prevăzute de Legea nr. 176/2010, după cum urmează:
CONFLICT DE INTERESE ADMINISTRATIV
În exercitarea atribuțiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispozițiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟ finanțat din fonduri europene și care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 și art. 76 din Legea nr. 161/2003. Cele 5 dispoziții semnate reprezintă numirea în funcția de manager de proiect, precum și majorarea indemnizației lunare, cu până la 30%.
Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziției privind numirea managerului de proiect, al proiectului „Îmbunătățirea capacității administrative locale privind dezvoltarea, implementarea și promovarea măsurilor anticorupție‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcția de primar al Sectorului 1, București și funcția remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.
SESIZARE PARCHET
Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuțiilor de primar, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.
SESIZAREA INSTITUȚIEI PREFECTULUI MUNICIPIULUI BUCUREȘTI cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităților administrației publice, respectiv a dispoziției de numire în funcția de manager de proiect și a celor 4 dispoziții prin care au fost suplimentate veniturile, atribuții conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reținute aspecte și indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităților, al conflictelor de interese în materie administrativă și a legislației în materie penală.", transmite ANI într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News