Florin Manole a declarat, joi, în exclusivitate pentru DC News, că PSD întâmpină mai multe probleme în procesul de strângere de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand, de la primăria din Sectorul 1.
„Să știți că aici este o problemă practică foarte reală. O să fac o paralelă - nu știu dacă ați văzut că există probleme la recenzare în foarte multe locuri. În București s-au recenzat mult mai puțini decât era cazul. Dacă vă uitați la recensământul din București, care o să vi se pară probabil un eșec, o să înțelegeți de ce ne este foarte greu în procedura de strângere de semnături valide. Sunt oameni care ne dau numele, dar nu semnează sau ne dau numele și semnează, dar nu vor să ne dea seria și numărul de buletin. Acestea sunt niște probleme care trec cu mult de tema strângerii de semnături pentru demiterea lui Clotilde Armand”, a declarat liderul PSD din Sectorul 1.
Cu alte cuvinte, PSD întâmpină în Sectorul 1 aceleași probleme pe care partidele mici le confruntă atunci când sunt nevoite să strângă sute de mii de semnături pentru a participa la alegeri. Întrebat dacă social-democrații se gândesc să discute în coaliție ușurarea procedurilor de participare politică, subiect unde în România sunt puse cele mai greu de îndeplinit criterii din Europa, Florin Manole a declarat:
„Asta e o speță diferită. În speța asta PSD nu a avut niciodată probleme să strângă niște sute de mii de semnături la nivel național. Ca opinie personală, accesul la candidatură ar trebui să fie mai facil și numărul acela de semnături ar putea fi redus. Pe de altă parte, să ne uităm că în pandemie au existat niște relaxări ale legislației, deci s-a putut.”
„Din cunoștințele mele și din cum am citit documentul, pe diagonală, referirea este la o singură secție. O singură secție din 166, cât are, în prezent, Sectorul 1. Nici măcar nu putem să spunem că decizia aceasta este parțială. O secție din 166 reprezintă mai puțin de 0,66%. Eu aș vrea să remarcăm împreună niște lucruri concrete, factuale, obiective. Ne aflăm la aproape doi ani de la alegeri. În acest ritm o să avem nevoie de 332 de ani pentru a investiga problema în rândul tuturor secțiilor, dacă va dura câte doi ani pentru fiecare secție în parte. E descurajator, dezarmant, deprimant!”, a declarat Florin Manole.
Întrebat dacă este de acord cu opinia lui Daniel Tudorache, potrivit căruia actualul primar al Sectorului 1 are susținători în sistemul judiciar, Florin Manole a declarat:
„Nu cunosc asta. Pe de o parte habar nu am, iar pe de altă parte eu cred că, fără a ignora disfuncționalitățile din sistem, nu vreau să presupun vinovăția în dreptul niciunui judecător sau procuror.”
Fostul primar al Sectorului 1 susține că Clotilde Armand are o influență asupra sistemului judecătoresc.
„Clotilde Armand induce din nou în eroare cetățenii! Ceea ce nu ne miră, ăsta este stilul ei, așa a reușit să păcălească lumea până când s-a cocoțat în fotoliul de primar al Sectorului 1! Prin FRAUDĂ, așa cum a văzut o lume întreagă!
Din păcate, este din ce în ce mai clar că este susținută / favorizată de sistemul care a ajutat-o la alegeri și care mă hăituiește cu acuzații aberante de 2 ani încoace!Pe scurt, a existat un procuror de caz, Iasinovschi, care a spus clar și a demonstrat că Armand a câștigat în urmă unei FRAUDE! Acest procuror a fost executat! A fost obligat să dea 166 de disjungeri pentru fiecare din secțiile de votare, iar dosarul cu miza, care îi privește pe Armand, Barna, Sprincu (Președintele Biroului Electoral de Sector) și pe alți grei, zace uitat pe undeva.
Așadar, pentru ca întreagă presă să titreze “Răsturnare de situație”, procurorii au clasat, “întâmplător” EXACT dosarul ce viza o secție unde Clotildei îi lipsea… UN VOT!!! Și au scurs în presă informația, ca presă să spună… parcă totuși nu a furat! Sau nu mult.
Dincolo de imaginile pe care nu avem cum să le uităm, rămân cifrele renumărării efectuate de un procuror care a încercat să afle adevărul și care a fost efectiv CRUCIFICAT de un sistem care vrea să o mențină pe Armand la primărie cu orice preț! Și singura ei șansă e să candideze singură!
Cifrele sunt devastatoare:
- secția de votare 13 -> Dan Tudorache 393 (ROAEP), 390 (SIIJ) ; Clotilde Armand 348 (ROAEP), 286 (SIIJ);
- secția de votare 24 -> Dan Tudorache 269 (ROAEP), 262 (SIIJ); CLotilde Armand 367 (ROAEP), 121 (SIIJ);
- secția de votare 36 -> Dan Tudorache 227 (ROAEP), 225 (Siij) , Clotilde Armand 240 (ROAEP), 2 (SIIJ)!!! DOUĂ VOTURI!!! 238 FURATE pentru Armand.
- Secțiiile 42, 48,49,50,51,52,55,58,62,67,69,74,76,118,121,151,154,162,163,164 NU s-au găsit sacii, adică aici nu au mai apucat să îi înlocuiască.
Din totalul de 166 de secții de votare din S1, în urmă numărătorii efectuate de către SIIJ au rezultat următoarele lucruri:
1. 20 de secții lipsesc cu desăvârșire - procese verbale completate cu 0;
2. 4 secții au diferențe mari între ce regăsim pe ROAEP și ce au constatat cei de la Siij (aprox 600 de voturi pe care Clotilde le pierde doar în aceste 4 secții );
3. 3 secții au cel puțin 2 saci diferiți pentru aceste secții;
4. multiple nereguli cu privire la sigilarea sacilor sau integritatea acestora.
Din totalul de 91 112 de voturi înregistrate pe platforma ROAEP, 11 441 au fost furate (cele aferente celor 20 de secții lipsă) adică 12.55% din total.
În urma parcurgerii tututor proceselor verbale atât ROAEP cât și sij (fără 20 de secții care lipsesc) -> pe ROAEP Clotilde câștigă cu 1003 voturi, pe SIIj-> Tudorache A CÂȘTIGAT cu 1715 voturi!!!
Matematica nu minte!Iar oamenii nu sunt proști și nici nu pot fi mințiți la infinit de o Clotilde Armand care a făcut numai nenorociri!
Chiar dacă justiția nu va fi lăsată să facă dreptate, CETĂȚENII o vor face, când vor merge la vot, chiar dacă vor face slalom printre gunoaie, pentru a scapă de GUNOIUL cel mai mare!
Clotilde Armand, NU mă sperii și NU mă intimidezi, nici tu și nici prietenii tăi!Voi candida și te voi bate rău la vot, pentru că OAMENII vor vota MAI MASIV decât puteți voi fură! Exact ca în 2016!”, a transmis Daniel Tudorache, prin intermediul unui comunicat de presă.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu