Clotilde Armand vrea să facă praf Sectorul 1. Şedinţa Consiliului Local, suspendată pentru reexaminarea proiectului de modificare a bugetului pe 2023

Inquam Photos / Virgil Simonescu
Inquam Photos / Virgil Simonescu

Şedinţa Consiliului Local Sector 1 a fost suspendată, marţi, deoarece proiectul de modificare a bugetului pe 2023 propus de primarul Clotilde Armand a fost trimis la reexaminare în comisia de buget. 

Pentru propunerea formulată de consilierul local PNL Dinu Gheorghe de suspendare a şedinţei pentru reexaminarea proiectului în cadrul comisiei de buget s-au înregistrat 18 voturi 'pentru' şi şapte abţineri.

Dinu Gheorghe a menţionat că Prefectura Capitalei a trimis un comunicat conform căruia, în urma analizei, s-a dovedit că bugetul Sectorului 1 pe 2023 nu întruneşte condiţiile unei hotărâri de Consiliu Local, nu cuprinde întreaga voinţă a acestui for, nu a fost redactat de persoana care are competenţe legale în acest sens, respectiv secretarul general, şi nu a fost comunicat de către acesta.

'Prefectura a solicitat secretarului general al Sectorului 1 în mod expres îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv redactarea hotărârii cu respectarea voinţei Consiliului Local şi comunicarea ei conform prevederilor legale. În data de 24 aprilie 2023, secretarul general al Sectorului 1 a redactat şi comunicat hotărârea Consiliului Local nr. 32, care cuprinde toate amendamentele adoptate de Consiliul Local, aşadar exprimă voinţa juridică a acestuia. Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost semnată de către doi consilieri locali şi a fost transmis refuzul de contrasemnare al secretarului general, motivat de diverse încălcări ale textelor legale în adoptarea amendamentelor', a spus Dinu Gheorghe.

El a precizat că Prefectura Capitalei a concluzionat că, din 27 aprilie, dată la care hotărârea Consiliului Local nr. 32 privind bugetul pe 2023 a fost publicată pe site-ul primăriei, Sectorul 1 are buget legal aprobat.

Dinu Gheorghe i-a solicitat primarului Clotilde Armand să nu mai blocheze Sectorul 1.

'Primarul Armand are buget avizat de prefectul Capitalei, să-l pună în execuţie! (...) Dacă vrea modificări sau revizuiri, le vom face la următoarele şedinţe, când vom face rectificările', a declarat consilierul local al PSD Viorel-Daniel Chirvasă.

Clotilde Armand a atras atenţia, luni, pe Facebook, asupra necesităţii modificării proiectului de buget al Sectorului 1 pe 2023.

'Sper să realizeze cei din PNL şi PSD că prefectul municipiului Bucureşti le-a zis oficial că au depus amendamente nelegale şi trebuie revotat bugetul. Dacă nu vor face asta, nu mai putem funcţiona: fără burse pentru elevi, fără bani pentru asistenţa socială, fără bani pentru salarii şi fără servicii publice. Totul din vina lor. Iar cetăţenii sper să-i taxeze', a transmis edilul Sectorului 1. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel