Cluj-Napoca: Sute de morminte din Cimitirul Mănăștur trebuie strămutate

Foto: zcj.ro
Foto: zcj.ro

Magistrații Judecătoriei Cluj Napoca au decis, în primă instanță, strămutarea câtorva sute de morminte din Cimitirul Mănăștur, în urma unui proces care durează din 2012.

Consiliul local al municipiului Cluj-Napoca este obligat de instanță să strămute sute de morminte din Cimitirul Mănăștur, după ce a pierdut procesul intentat de societatea Asus SRL, a omului de afaceri Sorin Virgil Vamoș, precizează zcj.ro.

Magistrații  au stabilit că cimitirul din Mănăștur a fost extins ilegal, nefiind păstrată distanța legală de protecție de 53 de metri față de limita de proprietate cu terenul societății. Astfel, municipalitatea trebuie să aducă terenul în cauză la starea inițială. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile de la comunicare.

Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca arată printre altele că "pârâta trebuie să strămute locurile de veci edificate în cimitirul de pe Varianta Mănăștur-Zorilor, la mai puțîn de 53 de metri față de limita de proprietate cu terenul reclamantei în suprafață de 3159 mp, situat în Cluj-Napoca, str. Frunzișului FN, în conformitate cu constatările din raportul de expertiză (şi anexe)".

De asemenea, "pârâta să păstreze, pentru orice lucrări de săpare și amplasare a locurilor de veci (a mormintelor), distanță legală de protecție de 53 de metri față de limita de proprietate cu terenul reclamantei, în suprafață de 3159 mp, situat în Cluj-Napoca, str. Frunzișului FN, astfel cum s-a constatat în raportul de expertiză (şi anexe).

Cimitirul Mănăștur are o suprafață de 82.643 mp și a fost amenajat în 1977. Pe întreaga fâșie de teren aparținând Consiliului Local, care se învecinează cu terenul proprietatea reclamantei au fost încheiate concesiuni cu un număr de 835 de concesionări, fiind înhumați până la această dată un număr de 1.058 de decedați, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel