Cluj Street FOOD Festival. O călătorie în jurul lumii culinare, pe Aleea Stadionului

Aleea Stadionului din Cluj-Napoca devine, începând de joi, timp de patru zile, o 'intersecţie culturală şi culinară' în cadrul Street FOOD Festival, trecătorii având oportunitatea să guste preparate de pe diferite continente ale lumii.

'Street FOOD Festival, festivalul care a adus aromele interesante şi preparatele apetisante aproape de gurmanzi şi pofticioşi, dă startul evenimentelor şi anul acesta. (...) La Cluj-Napoca, Street FOOD Festival va avea loc în perioada 9-12 mai, pe Aleea Stadionului. Ediţia de anul acesta se anunţă a fi una senzaţională care are la bază dorinţa noastră, a oamenilor, de explorare şi de descoperire. Astfel că, întreaga zona de festival este gândită ca fiind un punct de intersecţie culturală şi culinară între diferite regiuni ale lumii.

Timp de patru zile, participanţii se vor simţi ca-n Italia, Mexic, America sau Asia, cu mâncarea, decorul şi vibe-ul de acolo, doar că fără paşaport', arată organizatorii festivalului, într-un comunicat transmis, joi, presei. Decorul, activităţile, muzica şi inclusiv truck-urile cu mâncare vor fi specifice fiecărei zone în parte. De asemenea, fiecare zonă va avea diferite activităţi tradiţionale şi momente artistice specifice. Pentru ca experienţa de festival să fie una completă, anul acesta, la Street FOOD Festival s-a asigurat că mâncarea va fi acompaniată de multă muzică bună. Noutatea este că scenele se mută în stradă, mai aproape de public.

Artişti precum Moonlight Breakfast, Robin and the Backstabbers, Byron, The Mono Jacks, Taraf de Caliu, Lucia and Muse Quartet, Moon Museum şi Soul Serenade vor putea fi urmăriţi la Street FOOD Stange, pe scena principală, în timp ce diferite manifestaţii artistice şi de muzică live vor avea loc în mai toate punctele cheie din zona festivalului. Iubitorii de muzică electronică se pot bucura şi ei, pentru că la Street FOOD Festival va fi şi VRTW Area cu dj-ii lor cunoscuţi, dar şi o zonă dedicată artiştilor locali, unde vor fi prezenţi Digital Love, Blanilla, ZO, Le minion, Gopo şi mulţi alţii.

Organizatorii amintesc că festivalul a fost prevăzut 'cu de toate, de la cinema zone până la o zonă dedicată animalelor de companie', şi îi invită pe curioşi să ia parte la diferite demonstraţii şi activităţi alături de cunoscutul Chef Foa. Street FOOD Festival este un concept de festival care a debutat în 2016 la Cluj-Napoca şi ulterior a fost dezvoltat în alte 11 oraşe. În anul 2018, festivalul a fost vizitat de peste 800.000 de persoane care au avut ocazia să încerce reţete ingenioase şi să participe la activităţi recreative. 'Revoluţia street food a avut un impact însemnat şi la nivel de comunitate prin conştientizarea nevoii de a-i ajuta pe cei defavorizaţi sau prin combaterea fenomenului de risipă alimentară', mai spun organizatorii evenimentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel