Clujul și împrejurimile, sub asediul mirosului insuportabil: ”Nu se poate sta afară că îți vine să vomiți!”

Clujul și zona metropolitană au fost invadate de un miros de gunoi, hoituri și fecale.

Un miros greu de suportat a cuprins municipiul Cluj-Napoca, precum și zona metropolitană, iar sesizările au curs pe aplicația MyCluj, în timp ce locuitorii au raportat inclusiv pe rețelele de socializare, mai ironic sau mai serios, faptul că ”în toate cartierele Cujului pute”, ”în tot cartierul PUTE a FECALE! Nu se poate sta afară că îți vine să vomiți! Ce se întâmplă în orașul ăsta?”, unii făcând haz de necaz și mărturisind că au căutat fie hoituri prin curte, fie s-au uitat pe tălpi să vadă dacă a călcat în ceva ”urme” de câine. 

”Încă din primul moment al apariției mirosului din Cluj-Napoca, primarul Emil Boc a dispus factorilor de control să investigheze cauza mirosului existent în oraș.

În urma analizelor efectuate de către autoritățile statului s-a stabilit că acest miros provine de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor, centru care colectează deșeurile din tot județul.

Autoritățile de control au dispus măsuri operatorului de salubritate Supercom pentru diminuarea mirosului, măsuri care vor fi comunicate public de către autoritățile respective.

Vom solicita în continuare autorităților statului implicare, până când această problemă va fi rezolvată în integralitate. Vă mulțumim pentru înțelegere”, se arată în răspunsul primit prin intermediul aplicației MyCluj de către cei care au făcut sesizări.

1. -imagine fara descriere- (aplicatia-mycluj_69019700.jpg)

Captură Aplicația MyCluj

Emil Boc: Am luat capace

Primarul Emil Boc susține că sursa mirosului care i-a ținut pe oameni în case a fost de la Centrul de Management Integrat al Deșeurilor.

”Am luat capace, cum se spune pe românește, săptămâna aceasta, fără să am nicio vină din cauza mirosului din oraș de la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor, după părerea mea de acolo este, chiar dacă firma spune că nu e de acolo.

Părerea mea rămâne că sursa principală de miros acolo rămâne. O firmă care este privată are în administrare centrul și trebuie să își facă datoria ca la carte.

Noi, cei care administrăm orașul, luăm mustrările oamenilor fără să avem practic nicio vină. Primăria din Cluj nu are nicio tangență cu acel centru, nu a luat parte nici la licitația organizată, nici nu administrăm, Consiliul Județean este proprietarul centrului, dar a făcut o licitație și a câștigat un privat, care trebuie să își facă datoria în administrarea centrului ca la carte”, a declarat primarul Emil Boc, potrivit Monitorul de Cluj.

Citește și: Incendiu la groapa de gunoi de la Titu. S-a dat Ro-Alert

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel