Comisarul şef (r) Mihai Untaru a explicat în exclusivitate pentru DC NEWS cum apar criminalii în serie, dar şi ce îi face să se simtă protejaţi în ciuda crimelor pe care le comit.
"Criminalii în serie se nasc în proporţie de unul la 10 milioane sau o sută de milioane. Nu e ceva care să apară mâine. Dar întotdeauna, în istoria criminalisticii, apariţia acestora are loc pe fondul sensibilităţii societăţii în care trăieşte.
Noi l-am avut pe Rîmaru ca notă reprezentativă, dar pe o societate liberă, în care pedepsele sunt mult atenuate, în care pedeapsa cu moartea nu există, orice genă alterată de gustul morbidităţii poate să înflorească. Perspectiva este că 'orice se întâmplă, nu mă omoară nimeni'. Asta a fost mereu protecţia sub care câte un astfel de personaj s-a dezvoltat", a declarat cms. Untaru pentru DC NEWS.
Acesta a indicat spre cazul Caracal ca un exemplu pentru perioada recentă şi spune că Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat că le-ar fi ucis pe Alexandra Măceşanu şi Luiza Melencu, se joacă cu anchetatorii. Acesta atrăgea atenţia, imediat după apariţia în media a tragediei, că Gheorghe Dincă nu este la prima faptă.
"Avem cazul Caracal ca fiind cel mai edificator în ultima perioadă. Să ne uităm la Dincă cât de sigur este pe el când e dus la mandat. Se joacă! Când îi dau unui astfel de om expunere, acces la media, şi îl laşi să îşi construiască practic procesul, nu mai apare mărturia. Iar Dincă are un coeficient de inteligenţă destul de ridicat, chiar dacă se minimalizează activitatea profiler-ului la noi. Vorbim de pregătirea socială, nu culturală! Dincă se joacă!
Mai avem şi cazul de la Oneşti, cu două crime provocate de un gust de răzbunare pe societatea care i-a luat ceva. Dacă scormonim cu atenţie, vedem câţi vinovaţi se aşează în faţa lui, pentru că s-a dus la acest act de răzbunare complet inutil, în care doi oameni complet nevinovaţi şi-au pierdut viaţa", a mai spus cms. Mihai Untaru. .
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News