Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a decis, marţi, să trimită o scrisoare de atenţionare radiodifuzorilor privind folosirea numelui Steaua, în spiritul informării corecte.
"În urma nenumăratelor plângeri de ordinul sutelor pe care le-am primit, Consiliul a analizat această situaţie şi a ajuns la concluzia să trimită o scrisoare de atenţionare către radiodifuzori tocmai pentru a ieşi din această confuzie FCSB-Steaua, să folosească în spiritul informării corecte denumirea stabilită de instanţă pentru FCSB şi în acest fel publicul să nu mai fie confuzat în privinţa denumirii celor două cluburi (...) atenţionăm posturile ca, mai ales în privinţa titrării pe ecran, dar şi a comentatorilor din studio, să acorde atenţie acestei probleme", a declarat vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu, cu prilejul şedinţei forului audiovizual.
Preşedintele Clubului Sportiv al Armatei (CSA) Steaua, Cristian Petrea, a afirmat că FCSB nu are marcă.
"FCSB nu mai are marcă. În accepţiunea specialiştilor, marca e compusă din mai multe elemente - un element grafic, şi aici vorbim de siglă, un element verbal şi aici vorbim de Steaua sau Steaua Bucureşti, deci dacă marca în esenţa ei i-a fost radiată acestui club, înseamnă că nu are dreptul de a folosi elementele din care este compusă marca. Noi ne dorim ca instituţiile de media să informeze corect opinia publică, adică marca Steaua Bucureşti să fie asociată în mesajul public cu deţinătorul de drept, adică Clubul Sportiv al Armatei Steaua", a spus Petrea.
[citeste si]
El a atras atenţia că se produce o confuzie în rândul telespectatorilor, pentru că este folosită marca Steaua Bucureşti asociată cu cel care nu are dreptul să o utilizeze, FCSB.
Petrea a menţionat că, printr-o decizie din 2014, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat marca Steaua Bucureşti deţinută de SC FC Steaua Bucureşti SA de la Registrul Comerţului.
Petrea a precizat că, printr-o decizie din 2016, Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis că elementul verbal al mărcii Steaua Bucureşti - Steaua şi Steaua Bucureşti - aparţine în exclusivitate CSA Steaua şi orice entitate care doreşte să-l folosească nu o poate face fără consimţământul CSA Steaua.
El a menţionat că ambele decizii judecătoreşti sunt definitive, relatează Agerpres.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu