CNA nu a lăsat fără răspuns scrisoarea procurorului general al României, Augustin Lazăr, în care acesta semnala faptul că o parte a mass-media transmite informații a căror scop este subminarea autorității judecătorești.
"În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, republicată, CNA a supus consultării publice Proiectul de decizie privind modificarea și completarea Codului de reglementare a conținutului audiovizual, după ce acesta a fost votat în ședința publică din 20.09.2016.[...] În ședința publică din data de 14.02.2017, Consiliul a votat, în unanimitate, Decizia nr. 63, documentul fiind transmis, spre publicare, la Monitorul Oficial", se precizează în răspunsul CNA către procurorul general al României.
CNA a subliniat faptul că cei care au încălcat legislația audiovizualului au fost sancționați.
"Ținând cont de numărul mare de subiecte ce trebuiau supuse atenției Consiliului la începutul acestui an, membrii CNA au decis să se întrunească în ședințe publice de trei ori pe săptămână. În ședințe au fost analizate, printre altele, rapoartele întocmite de Direcția Monitorizare și Direcția Control și Digitalizare, ca urmare a reclamațiilor primite și a autosesizării membrilor Consiliului și în cazul în care au fost constatate încălcări ale legislației audiovizualului, radiodifuzorii au fost sancționați", se arată în răspunsul CNA, potrivit Agerpres.
CNA a fost sesizată de procurorul general care atrăgea atenția asupra unor emisiuni televizate, în cadrul cărora, susținea acesta se vehiculau informații "tendențioase și neadevărate de natură să submineze grav autoritatea judecătorească și să pună în discuție deontologia profesională a judecătorilor și procurorilor, cu intenția de decredibilizare a luptei anticorupție și a sistemului judiciar în ansamblu".
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu