CNA vrea să discute joi cu reprezentanţii Antena Group

Membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului vor să discute joi cu reprezentanţii Antena Group situaţia creată în urma notificării de către ANAF.

'S-a hotărât să fie invitaţi reprezentanţii Antena Group pentru a prezenta situaţia, în aşa fel încât Consiliul să aibă toate informaţiile, întrucât se pune şi o problemă birocratică de autorizare. (...) Decizia Consiliului a fost să îi cheme pe reprezentanţii Antena Group, să discute cu aceştia şi să vadă ce intenţii au şi ce soluţii există', a declarat marţi, pentru Agerpres, vicepreşedintele CNA, Răsvan Popescu.

În cursul zilei de luni, 'Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti, în calitate de organ de valorificare împuternicit conform prevederilor OG nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român - proprietar al imobilelor ce au fost confiscate şi trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentinţe judecătoreşti, a notificat, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menţionate', se preciza într-un comunicat al ANAF, remis Agerpres.

Termenul pe care îl au la dispoziţie persoanele notificate este de 5 zile lucrătoare de la data notificării, se menţiona în comunicat. Reprezentanţii Antena 3 consideră că acţiunea ANAF, organizată sub forma unui desant, care a implicat dispozitive şi forţe nemaiîntâlnite, ameninţă direct libertatea de exprimare, prin punerea în pericol a emisiei posturilor Antena 3, Antena 1, Antena Stars, Euforia Tv şi Zu Tv şi subliniază că mutarea facilităţilor celor cinci televiziuni, în termenul dat, este imposibilă.

Postul de televiziune Antena 3, parte a grupului de presă Intact, condamnă acţiunea abuzivă din data de 15 februarie 2016 a Direcţiei Executări Silite Cazuri Speciale din cadrul ANAF, prin care s-a dispus evacuarea, în termen de cinci zile, a mai multor imobile, printre care şi sediile celor cinci televiziuni ale grupului Intact. (...) Articolul 30 din Constituţia României precizează clar, la punctul 1, că 'libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public sunt inviolabile', iar la alin. 4 - 'nicio publicaţie nu poate fi suprimată', în concordanţă cu Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene, se arată într-un comunicat Antena 3 postat pe site-ul postului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel