CNADNR va moderniza drumul naţional 2A, între Hârşova şi Constanţa, cu 91 milioane lei

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) vrea să modernizeze drumul naţional 2A, între Hârşova şi Constanţa, pe o lungime de 38,5 kilometri, valoarea estimată a lucrărilor fiind de 90,91 milioane lei, fără TVA.

Modernizarea drumului va viza refacerea sistemului rutier, consolidarea malurilor şi refacerea podeţelor între km 124 şi km 162,5, scrie Mediafax.

Lucrările au fost impărţite în trei sectoare, licitate separat. Finanţarea este asigurată dintr-un împrumut de la Banca Europeană de Investiţii şi de la bugetul de stat.

Primul contract are o valoare estimată la 40,56 milioane lei, fără TVA, şi urmăreşte modernizarea drumului pe primii 17,5 kilometri.

Ce de-al doilea contract se referă la modernizarea drumului pe o distanţă de 11,3 km şi are o valoare estimativă de 26,64 milioane lei, fără TVA.

Ultimul contract, de 23,71 milioane lei, fără TVA, vizează continuarea modernizării drumului pe ultima porţiune, de 9,5 km, până la kilometrul 162,5.

"Creşterea continuă a traficului a condus la degradarea drumului, astfel încât caracteristicile tehnice şi de exploatare ale acestuia nu mai corespund în totalitate normelor tehnice în vigoare", se arată în caietul de sarcini al licitaţiilor.

Pentru toate cele trei contracte, ofertele pot fi depuse până la 22 august, iar criteriul de atribuire este preţul cel mai mic. Durata de realizare a lucărilor este de un an, iar perioada de garanţie este de 3 ani.

DN 2A (E 60) începe la Urziceni şi se continuă pe traseul Slobozia-Giurgeni-Hârşova-Constanţa, fiind o legătură rutieră importantă cu litoralul Mării Negre şi portul Constanţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel