Mai multe sectoare de drum vor fi închise începând de joi, din cauza condițiilor meteorologice. Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunță primele decizii luate în legătură cu Transalpina și Transfăgărășan.
Începând de joi dimineața, de la ora 07.00, circulația rutieră va fi interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe Transalpina și Transfăgărășan. Anunțul a fost făcut de CNAIR: Având în vedere ultimele prognoze meteorologice și pentru siguranța participanților la trafic s-a luat decizia ca, începând de joi, 17.11.2022, ora 07:00, circulația rutieră să fie interzisă pentru toate categoriile de autovehicule pe următoarele sectoare de drum:
DN 67C (Transalpina) între Rânca și Obârșia Lotrului (km 34+800 – km 59+800)
DN 7C (Transfăgărășan) între Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă (km 104+000 – 130+800)
Până în aceste momente, circulația rutieră pe aceste două drumuri a fost deschisă întrucât condițiile meteo au fost favorabile. Cel mai sigur, având în vedere că suntem deja la jumătatea lunii noiembrie, sectoarele de drum închise nu vor mai fi redeschise până la primăvară.
În acest context, reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere recomandă șoferilor care tranzitează rute montane să fie prudenți la volan. Polițiștii se vor afla aproape de zonele închise pentru a le aminti șoferilor de noul regulament, în așa fel încât să nu se confrunte cu probleme.
„Prioritatea principală este integritatea și viața celor care merg pe drum. Recomandăm conducătorilor auto care tranzitează în această perioadă rute montane să aibă autoturismele echipate de iarnă, să circule cu atenție și să respecte semnalizările și atenționările oficiale”, a mai transmis CNAIR.
Florea Dascălu, director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis, luni, AGERPRES, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a lui Florea Dascălu, la data faptelor director al Direcţiei de Întreţinere Drumuri Naţionale şi Autostrăzi din cadrul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), pentru luare de mită, trafic de influenţă, în formă continuată (7 acte materiale) şi permiterea accesului unor persoane neautorizate la informaţii ce nu sunt destinate publicităţii, în scopul obţinerii pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite (5 acte materiale).
Procurorii anticorupţie notează în rechizitoriul trimis instanţei că, în perioada 7 mai - 22 octombrie, Florea Dascălu, în calitatea sa de director, ar fi primit de la un administrator de societate comercială (martor), în mod repetat, sume de bani şi alte foloase (toate în valoare totală de 37.060 lei), pentru ca în schimb, pe de-o parte, să îndeplinească un act contrar atribuţiilor de serviciu şi pe de altă parte să îşi exercite influenţa pe care o avea asupra unor funcţionari publici şi privaţi, promiţând (promisiuni materializate ulterior) că îi va determina pe aceştia să îndeplinească acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu pentru sprijinirea activităţii omului de afaceri respectiv (câştigarea de contracte şi lucrări de estetică rutieră şi deszăpezire).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Anca Murgoci