Urmărește emisiunea live


Co-dezvoltatorul Oxford Vaccine Group, despre siguranța vaccinului AstraZeneca: Dovezi foarte liniştitoare

foto: Pixabay
foto: Pixabay

Sunt dovezi foarte liniştitoare privind siguranţa vacccinului de la AstraZeneca, afirmă co-dezvoltatorul Oxford Vaccine Group

Alegeri prezidentiale 2024

Vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat în comun de grupul farmaceutic suedezo-britanic AstraZeneca şi Universitatea Oxford este sigur, potrivit co-dezvoltatorului său, după îngrijorările care au condus la suspendarea utilizării serului în mai multe ţări, transmite AFP, citează Agerpres.

Sunt 'dovezi foarte liniştitoare că nu există o creştere a fenomenului de cheaguri de sânge aici în Marea Britanie, unde au fost administrate majoritatea dozelor de până acum în Europa', a declarat luni la BBC profesorul Andrew Pollard, directorul Oxford Vaccine Group, care a dezvoltat vaccinul împreună cu AstraZeneca.

Vaccinarea trebuie să continue



Profesorul Pollard a subliniat importanţa ca vaccinarea să continue, arătând că maladia COVID-19 prezintă un 'risc enorm' pentru sănătate.

Într-un comunicat publicat duminică, grupul AstraZeneca a transmis că 'un examen atent al tuturor datelor de securitate disponibile asupra a peste 17 milioane de persoane vaccinate în Uniunea Europeană şi în Regatul Unit' cu vaccinul său 'nu a furnizat nicio dovadă despre un risc crescut de embolie pulmonară, tromboză venoasă profundă (TVP) sau trombocitopenie la nicio grupă de vârstă, gen, lot sau ţară anume'.

'Circa 17 milioane de persoane în Uniunea Europeană şi în Regatul Unit au primit până acum vaccinul nostru, iar numărul de cheaguri de sânge semnalate în acest grup este inferior sutelor de cazuri la care ne-am putea aştepta în populaţia generală', a comparat dr. Ann Taylor, medic-şef, în comunicat.

Suspendarea vaccinului AstraZeneca


Guvernul olandez a decis duminică să suspende utilizarea acestui vaccin din motive de precauţie, până la 28 martie inclusiv, după ce 'efecte secundare posibile' au fost raportate în Danemarca şi Norvegia după administrarea vaccinului de la AstraZeneca, fără legătură demonstrată în acest stadiu, potrivit Ministerului Sănătăţii.

Puţin mai devreme duminică, Irlanda a luat aceeaşi decizie după semnalarea în Norvegia a patru noi cazuri grave de cheaguri de sânge la adulţi vaccinaţi.

Norvegia, care semnalase sâmbătă şi hemoragii cutanate la tineri vaccinaţi, a suspendat administrarea serului săptămâna trecută, la fel ca Danemarca, Islanda şi Bulgaria.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel