Un izopod gigantic cu 14 picioare este atracția principală dintr-un restaurant.
De când restaurantul "The Ramen Boy", din Taipei, a lansat bolul de tăiţei în ediţie limitată, pe 22 mai, declarând într-o postare pe reţelele de socializare că "a obţinut în sfârşit acest ingredient de vis", peste 100 de persoane s-au înscris pe o listă de aşteptare pentru a lua masa la restaurant, scrie Rdaor, citând japantimes.co.
"Este atât de atrăgător datorită aspectului său - arată foarte drăguţ", spune proprietarul restaurantului, în vârstă de 37 de ani, care a dorit să fie identificat doar ca domnul Hu, în timp ce ţinea în mână izopodul uriaş iar clienţii făceau fotografii. Restaurantul găteşte izopodul la abur timp de 10 minute.
Fiecare castron costă 1.480 de dolari taiwanezi (48 USD). Izopodele gigantice - veri îndepărtaţi ai crabilor şi creveţilor - sunt cele mai mari dintre miile de specii din grupul de crustacee. De obicei, se găsesc la aproximativ 186-2.340 de metri adâncime în ocean, 80% dintre ei trăind la o adâncime de 365-730 de metri.
Citește și:
Noodles cu pui și legume. Rețeta plină de savoare. Gust senzațional
Ingrediente
- 200 g tăiţei de orez
- 500 g piept de pui
- 400 g ciuperci
- 2 ardei capia
- 2 morcovi
- 3 căţei de usturoi
- 3 linguri de sos soia
- boia dulce
- boia iute
- sare şi piper
Cum se prepară
Călim în puţin ulei ciupercile şi le scoatem într-un castron când sunt gata. Călim apoi puiul care a stat un timp la marinat cu: 1 lingură sos soia, ulei de măsline, boia, sare şi piper. Adăugăm apoi ciupercile şi legumele tăiate fâşii subţiri împreună cu 2 linguri de sos de soia, boia dulce, boia iute, sare şi piper, scrie bucataras.ro. Le ţinem pe foc 3-4 minute, legumele să rămână crocante. La final, adăugăm tăiţeii, care au fost ţinuţi la înmuiat în apă caldă timp de 3 minute, şi amestecăm bine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News