Coaliția de guvernare ar putea să se rupă, conform unor înregistrări în care liberalii se orientează deja, după ce negocierile pentru comasare au ajuns în impas.
Publicitate
Coaliția de guvernare ar putea să se rupă. Antena 3 a transmis înregistrări în care liberalii se orientează deja, după ce negocierile pentru comasare au ajuns în impas. Se pare că se poartă discuții acum pentru refacerea polului de dreapta.
"Domnule președinte, Blaga sunt. Este absolut obligatoriu să amânăm pentru că avem cu totul altă abordare vis a vis de ce ne așteaptă la campanie pe chestia asta. Nu putem să chemăm 1000 de oameni să le spunem că doar fuzionăm, ceea ce e un lucru foarte bun, cu ALDE, dar trebuie să le dăm mesajul pe întregul an. E albă sau neagră. Ori se rupe hamul ori moare calul. Deci despre asta este vorba. Am trecut prin asta și am câștigat de fiecare dată", a spus Vasile Blaga.
"Absolut. Absolut sunt de acord. Să știți că am avut o reacție similară și de la întâlnirea pe care am avut-o astăzi cu primarii care au fost prezenți. Să știți că oamenii se mobilizează și în funcție de decizia noastră așa se pliază", a afirmat Nicolae Ciucă, președintele PNL.
"Domnule președinte, un vot împotrivă. Eu cred că era momentul să avem un consiliu național, să discutăm exact ce facem cu această coaliție. Deci, eu votez împotrivă", a completat Florin Cîțu.
"Așa este, domnul Cîțu. A rămas ieri seară să ne mai vedem din nou vineri (cu PSD). Există probabilitatea ca nici vineri să nu se închidă, dar oricum nu ne panicăm. Săptămâna viitoare se iese din termenul legal pentru reglementarea calendarului. Propunerea este să analizăm amânarea, după momentul în care avem decizia în coaliție", a concluzionat Nicolae Ciucă.
Vineri este ultima șansa pentru negocieri, cel puțin din punct de vedere formal. Practic, întreg calendarul electoral este înghețat. Nu se mai fac negocieri nici pe candidați unici la locale sau prezidențiale. Surse politice vorbesc în momentul de față că liberalii deja au început să-i caute pe foștii colegi care au plecat alături de Ludovic Orban, înființând Forța Dreptei.
Forța Dreptei (FD), Uniunea Salvați România (USR) și Partidul Mișcarea Populară (PMP) au făcut o alianță electorală de centru-dreapta, denumită Alianța Dreapta Unită (ADU) pentru a participa la alegerile din 2024. În esență, se dorește refacerea polului de dreapta, fie și după alegeri, pentru că aceleași surse spun că nu există o șansă reală de a face o alianță pentru alegeri. Abia din iarnă ar urma discuții mai serioase pentru o eventuală coaliție de guvernare.
Astfel, situația politică pare că împinge România spre 4 rânduri de alegeri. Pe 9 iunie alegeri europarlamentare, 27 septembrie alegerile locale, acolo unde PSD și PNL intenționau să susțină candidați comuni la unele primării mari din țară, pe 17 noiembrie alegeri parlamentare, iar pe 24 noiembrie și 8 decembrie alegerile prezidențiale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu