Coaliția PSD-PNL a decis ca proiectul de lege privind ridicarea pragului de impozitare să fie adoptat în Parlament - surse

arhivă personală
arhivă personală

Conform unor surse politice, coaliția de guvernare a decis adoptarea unui set de măsuri importante privind sistemul de pensii și beneficiile sociale.

Printre acestea se numără creșterea pragului de impozitare a pensiilor, măsură propusă de Partidul Național Liberal (PNL) prin intermediul deputatului Raluca Turcan, precum și actualizarea plafoanelor pentru beneficiile sociale, în contextul majorării pensiilor pentru o mare parte a pensionarilor.

Unul dintre principalele subiecte discutate în cadrul Coaliției a fost proiectul de lege inițiat de Raluca Turcan, care prevede ridicarea pragului de impozitare a pensiilor de la 2.000 la 3.000 de lei. Decizia de a adopta acest proiect a fost luată în unanimitate, urmând ca legea să fie dezbătută și aprobată în Parlament în perioada imediat următoare.

Ridicarea pragului de impozitare vine ca răspuns la nevoia de a proteja veniturile pensionarilor într-un context economic marcat de inflație și de creșterea costului vieții. Prin această măsură, un număr considerabil de pensionari vor beneficia de pensii neimpozitate sau impozitate la un nivel mai scăzut, contribuind astfel la îmbunătățirea puterii lor de cumpărare.

Așadar, referitor la situația pensiilor, Coaliția PSD-PNL a decis ca proiectul de lege privind ridicarea pragului de impozitare de la 2.000 la 3.000 să fie adoptat în Parlament. E vorba de proiectul PNL depus de Raluca Turcan.


Coaliția a convenit și adoptarea prin Ordonanță de Urgență a unui pachet de măsuri, care prevede, între altele, actualizarea plafoanelor privind beneficiarii, ca urmare a creșterii pensiei pentru o mare majoritate a pensionarilor.

În acest moment se discută despre actualizarea pentru două tipuri, posibil să existe și altele: 

1. Voucherele de alimente de 250 lei plătite o dată la 2 luni, 2,4 mil beneficiari;


3. Plafonul pentru 90% din compensarea medicamentelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel