Coaliția PSD-PNL a decis data alegerilor prezidențiale și parlamentare

Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea
Foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Au fost stabilite datele pentru alegerile prezidențiale și parlamentare.

Datele pentru alegerile prezidențiale și parlamentare au fost decise de Coaliţia de guvernare. 

Alegerile prezidențiale se vor desfășura astfel: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie.

Scrutinul pentru parlamentare va fi pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României.

„Astfel, ţinând cont şi de opiniile exprimate de celelalte formaţiuni politice, reprezentanţii Coaliţiei au fost în consens în ceea ce priveşte organizarea alegerilor prezidenţiale, după cum urmează: primul tur în data de 24 noiembrie, al doilea tur în data de 8 decembrie. De asemenea, s-a ajuns la un numitor comun pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 1 decembrie", a anunţat PNL, conform Agerpres.

Decizia a fost luată după ce liderii Coaliției de guvernare s-au reunit joi dimineață pentru a discuta despre calendarul electoral pentru prezidențiale și parlamentare. Ședința a avut loc după ce premierul Marcel Ciolacu și vicepremierul Cătălin Predoiu s-au întâlnit cu liderii partidelor pentru a discuta despre propunerile pe care aceștia le au. Reamintim că săptămâna trecută, Marcel Ciolacu anunța în ședința de Guvern că „țopăiala pe calendar trebuie să înceteze”. Se întâmpla după ce discuțiile privind data alegerilor prezidențiale au generat un adevărat scandal între cele două partide, fiind lansate mai multe atacuri în ultima vreme. S-a discutat inclusiv despre o posibilă rupere a Coaliției din cauza neînțelegerilor privind calendarul alegerilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel