Coaliția PSD- PNL, ”stabilă pentru România”. Bogdan Chirieac: Nu sunt doar calculele politice interne pentru România, sunt și calculele externe

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Bogdan Chirieac susține că PSD și PNL, prin coaliția pe care au făcut-o, oferă stabilitate în România.

Anul 2024 este un an plin din punct de vedere electoral, cu toate tipurile de alegeri, de la cele europarlamentare la cele locale, parlamentare și prezidențiale.

Analistul politic, Bogdan Chirieac, a comentat scenariile care se fac înainte de alegeri, prin care partidele mici, precum AUR, încearcă să forțeze ruperea coaliției, care este considerată de Occident ”ca stabilă pentru România”.

”Până la europarlamentare, cu siguranță nu se va întâmpla așa ceva (n.r. ruperea coaliției). Cu siguranță până la europarlamentare, coaliția actuală PSD - PNL  va rămâne pe poziție. După europarlamentare, sigur că pot să apară tot felul de lucruri, dar sunt puțin probabile. De ce? (...)

Formula aleasă este PSD - PNL sau PNL - PSD, cum vreți dvs să o considerați. Aceasta este formula pe care capitalele occidentale o consideră stabilă pentru România. 

Nu văd un partid politic responsabil, cum este PNL, cum este PSD, să schimbe acest lucru. Nu sunt doar calculele politice interne pentru România, sunt și calculele externe care sunt determinante în acest moment”, a explicat analistul politic Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

România, realizări notabile: ”Nu poți să le dai deoparte”

”Totuși, România s-a dezvoltat spectaculos, locul 17 din 55 din state europene, PIB-ul per capita depășește PIB-ul per capita din Ungaria, (...)  în 2025 ar trebui să depășim Polonia, adică sunt realizări notabile.

Ori, chestiunile acestea se fac cu sprijin extern, cu fonduri europene, cu securitatea americană, cu investiții. Nu poți să le dai deoparte. Ideea de a rupe coaliția și de a înlătura USR-ul, care și el este frecventabil, dar are mari probleme, iar problema principală este că are în jur de 10% (n.r. în sondaje). Sigur, nu va bucura Occidentul și nu va avea sorți de izbândă. 

Un alt guvern, un guvern minoritar este foarte greu de făcut, mai ales că aceasta este și formula vehiculată, în mod real, PNL-PSD după 2024, după prezidențiale. Tot pe formula asta s-ar merge.

Lumea nu are nevoie de surprize aici, nu te poți trezi cu o Clotilde Armand care să facă nu știu ce, cum s-a întâmplat la Sectorul 1 din București, pe care l-a transformat într-o groapă de gunoi, plină de șobolani. Nu acceptă lumea să te joci cu lucruri atât de serioase”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Replică din PNL după ce Mihai Tudose a spus că Nicolae Ciucă e din alt film. Ionuț Stroe: Îi face să se simtă mai mici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel