Coarnele de pădure, fructele care sunt aur pentru sănătate. Rețete

Sursa Foto captură YouTube
Sursa Foto captură YouTube

Află mai jos totul despre coarne, fructele de pădure, ce se numără printre cele mai bune remedii naturiste pentru organismul nostru.

Alegeri prezidentiale 2024

Aceste mici fructe numite coarne de pădure sunt o minune pentru organismul nostru. Coarnele de pădure sunt consumate pentru proprietățile lor antiinflamatorii, antibacteriene, cicatrizante, diuretice, astringente și antivirale. Fie că alegem coarnele de pădure proaspete sau pe cele deshidratate, vom beneficia de aceleași vitamine și minerale.

Coarnele de pădure sunt indicate pentru:

  • Diabetici: deoarece au un indice glicemic foarte mic și chiar ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Astfel, pentru oamenii care nu pot consuma dulciuri sau poate țin dietă, coarnele de pădure sunt o gustare delicioasă care înlocuiește cu succes zahărul.

  • Întărirea sistemului imunitar: deoarece conțin mai multă vitamina C decât lămâile sau măceșele, sunt recomandate pentru a preveni răcelile sau gripele.

  • Oprirea sângerărilor: coarnele de pădure au efect hemostatic care ajută nu doar la oprirea sângerărilor de orice fel, ci și la dispariția lor.Scăderea febrei: fiindcă aceste fructe de pădure au efect febrifug. De asemenea, coarnele de pădure ajută și la calmarea frisoanelor.

  • Oboseala cronică: coarnele de pădure sunt un energizant natural, îmbunătățesc memoria și capacitatea de concentrare.

  • Curele de slăbire: fiind un accelerator al proceselor metabolice.

  • Afecțiunile rinichilor: deoarece previn formarea pietrelor.

  • Probleme oftalmologice: coarnele au proprietăți asemănătoare cu fructele de pădure, care îmbunătățesc circulația periferică și au efect de drenaj limfatic la nivelul capului.Influențarea glandelor endocrine: în sens pozitiv, oferind o stare generală de bine.

  • Creșterea apetitului: coarnele de pădure stimulează pofta de mâncare și combat anorexia.Tratarea afecțiunilor gastrointestinale: prin efectul benefic pe care îl au asupra florei intestinale. Coarnele de pădure sunt recunoscute pentru puterea lor de a ameliora crampele, enteritele și enterocolitele. Totodată, au și efect antidiareic, prin stoparea în decurs de câteva ore a scaunelor moi.

  • Insomnii: consumarea frecventă a coarnelor de pădure duce la îmbunătățirea tulburărilor de somn.Îmbunătățirea tonusului țesuturilor: deoarece conțin foarte mult calciu și magneziu, ambele fiind elemente importante în dispariția cârceilor, prevenirea varicelor, ameliorarea hemoroizilor și a celulitei.

  • Hipertensiune arterială: dacă te confrunți cu fluctuații mari de tensiune, atunci trebuie musai să introduci coarnele de pădure în alimentație, deoarece ele îmbunătățesc starea de sănătate a hipertensivilor.

  • Alte beneficii pentru coarne fructe de pădure sunt observate în tratarea durerilor de cap, indigestiei, paraziților intestinal, icterului, scarlatinei și cirozei.

Rețete

Coarne uscate

Pentru cine nu are acces la ele când sunt culese, se poate orienta spre coarne doar ca fructe uscate. Varianta de coarne uscate se găsește în plafare sau în magazine cu produse bio. Coarnele uscate își păstrează aceleași proprietăți precum fructul crud, potrivit Qbebe.

Gem de coarne

Deși coarnele sunt fructe de pădure, cu toate aceastea se regăsesc rareori în rețetele gospodinelor. În cămara pregătită pentru iarnă vezi dulcețuri de căpșuni sau zmeură, însă aproape niciodată un gem de coarne de pădure. Dacă nu ai încercat aceste fructe de pădure numite coarne, trebuie să prepari un gem din ele pentru întreaga familie.

Pentru gemul de coarne de pădure ai nevoie de: 2 – 4 kg de coarne (în funcție de cât gem vrei să faci), zahăr, apă

Mod de preparare:

Spală bine coarnele sub mai multe jeturi de apă și pune-le într-o oală. Umple oala cu apă cât să acopere coarnele. Pune oala pe foc și lasă coarnele la opărit pentru 10 minute. Apoi, scoate toate coarnele într-o sită. Cu răbdare trebuie să treci coarnele prin sită pentru a îndepărta sâmburii. La final, vei obține o pastă fină. Este necesar să cântărești pasta pe care ai obținut-o, deoarece pentru fiecare kilogram se adaugă 500 g de zahăr. După ce ai amestecat pasta cu zahărul în aceeași oală în care au fost opărite fructele, pune totul la fiert pentru 30 – 40 de minute. Dacă pasta este prea groasă, poți adăuga puțină apă. La final, toarnă gemul fierbinte direct în borcanele sterilizate și asigură-te că sunt închise ermetic. A doua zi, gemul de coarne este gata de așezat în cămară.

Sirop de coarne 

Siropul este un deliciu mai ales pentru cei mici. Un sirop de coarne satisface cu ușurință pofta de zahăr a oricui și aduce un aport de vitamine organismului. Dacă ai prea mult fruct și nu vrei să-l transformi doar în sirop, atunci o altă variantă este un compot de coarne cu beneficii pentru oricine și care poate fi păstrat în cămară pe timpul sezonului rece. Însă, pentru a prepara siropul de fructe de coarne nu trebuie să fi un bucătar iscusit, ci să ai puțină răbdare, deoarece trebuie fiert un timp mai îndelungat.

Pentru siropul de coarne ai nevoie de: 4 kg de coarne, 3 kg de zahăr, 1 l de apă

Mod de preparare:

Spală bine coarnele în câteva jeturi de apă. După ce ai spălat coarnele, pune-le într-o oală și toarnă litrul de apă peste ele. Apoi trebuie să muți oala pe foc. Când amestecul începe să fiarbă, adaugă și zahărul.Siropul este gata după alte 35 – 40 de minute de fierbere. Vei observa că siropul este destul de gros. Dacă fructele au fost prea coapte, poți adăuga puțină zeamă de lămâie pentru a obține un sirop acrișor. După ce este gata, lasă siropul să se răcească și toarnă-l în recipiente potrivite pentru frigider.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel