Coastele de porc alături de o porție de cartofi la cuptor sunt un adevărat festin. Dacă ți-am făcut poftă, iată rețeta.
Ingrediente
- coaste de porc 1.5 kg
- cartofi 1 kg
- morcovi 3 bucăţi
- ceapă 3 bucăţi
- usturoi 1 căpăţâna
- ulei de măsline
- chimion ½ linguriţă
- oregano uscat 2 linguriţe
- cimbru uscat 1 linguriţă
- boia de ardei dulce 1 linguriţă
- sare şi piper
Vezi și: Cartofi la cuptor cu cimbru și cremă de usturoi. Cum să refuzi asemenea bunătate?!
Cum se prepară
Spălaţi şi curăţaţi carnea de pielițe. Tăiaţi coastele individual și puneți-le într-un castron, adăugând 2-3 linguri ulei de măsline şi chimion, boia de ardei dulce, oregano uscat, cimbru uscat, sare şi piper, potrivit delicatese.net. Amestecaţi bine și lăsaţi 1-2 ore la macerat.
Puneţi coastele într-o tavă de cuptor şi adăugaţi 100 ml apă. Acoperiţi tava cu folie de aluminiu. Băgaţi la cuptor pentru 40 minute la 180 grade. Curăţaţi şi tăiaţi legumele în bucăţi mari. Într-un castron, amestecaţi-le cu 2-3 linguri de ulei de măsline şi condimentaţi cu oregano uscat, boia de ardei dulce şi sare. Amestecaţi bine.
Vezi și: Cartofi cu șuncă la cuptor. Nu există ceva mai delicios!
Scoateţi coastele din tavă şi puneţi legumele. Peste legume puneţi coastele şi acoperiţi cu folie de aluminiu. Băgaţi la cuptor încă 30 minute la 180 grade. Scoateţi apoi tava şi îndepărtaţi folia de aluminiu. Băgaţi din nou la cuptor pentru 30 minute la 200 grade. La final, puteţi scoate coastele din tavă şi puteţi rumeni legumele în cuptor pentru încă 5-6 minute folosind funcţia de rumenire. Serviţi cald cu sos de roşii şi cremă de usturoi.
Cei de la "Delicatese" au explicat rețeta pas cu pas:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News