Cocaină găsită în cafea! Anunțul Nespresso pentru oamenii care au cumpărat băutura!
Poliția elvețiană a declarat că a confiscat 500 kg de cocaină dintr-un transport de cafea care a fost trimis la o fabrică Nespresso, scrie BBC.
Muncitorii de la fabrica din Romont au alertat autoritățile după ce au găsit pulberea albă în sacii cu boabe de cafea.
Ulterior, poliția a găsit mai mult drog în cinci containere de transport. O anchetă inițială a sugerat că transportul provenea din Brazilia.
O declarație a companiei Nespresso a precizat că producția de capsule de cafea din fabrică nu a fost contaminată.
"Dorim să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre pot fi consumate în siguranță", a declarat compania de cafea.
Cocaina confiscată era pură în proporție de 80% și avea o valoare de piață estimată la aproape 50 de milioane de euro.
"Este cu siguranță o captură importantă pentru cantonul Fribourg, se poate spune că este o captură extraordinară", a declarat Marc Andrey, șeful securității din regiune.
Cocaină era probabil destinată pieței europene, a declarat poliția.
Cafeaua de dimineaţa trebuie băută încet, a transmis prof. dr. Vlad Ciurea.
„Am ajuns la un element esenţial. Ceaiuri sau cafea. Este bine să se bea în genereal o ceaşcă încet, liniştit, şi ca plăcere şi ca digestie”, a spus Vlad Ciurea.
„Acea cafea de dimineaţa trebuie băută încet. Micul dejun trebuie făcut şi mâncat. De aia se numeşte micul dejun”, a explicat Vlad Ciurea.
„Nu recomand să bem cafea după ora 17.00, doar ca să rezistăm mai mult. Să nu uităm că una dintre cauzele bolii Alzheimer este chiar această suprasolicitare a creierului. Trebuie să îi dăm creierului ce îi place, în funcție de fiecare dintre noi și micile lui momente de relaxare. Așa cum dăm stomacului un desert, o prăjiturică”, a mai spus Vlad Ciurea.
Dulciurile perfecte pentru creier
„Creierului îi plac dulciurile. Dar nu orice dulce! Zahărul îi face rău, mai ales cel rafinat, de aceea trebuie alese cu grijă produsele cu care ne răsfățăm sau din care ne „extragem” energie”, a spus Vlad Ciurea. „Vă spun din start: celula nervoasă va fi extrem de mulțumită cu dulciuri cât mai naturale. Ce avem aici? Fructele noastre de sezon, atunci când le avem. Slavă Domnului, România este o țară bogată din acest punct de vedere! Dacă totuși nu le avem, ne vom bucura de miere sau gem din fructe, dar preparat fără zahăr. (Da, se poate!) Acestea sunt bune și dau energie celulei nervoase”, a explicat neurochirurgul Vlad Ciurea pe contul său de Facebook.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News