A început weekendul, așa că vă propunem o rețetă răcoritoare și delicioasă de cocktail.
Ingrediente:
2 căni de pepene roșu tăiat cubulețe (fără sâmburi)
1/4 cană de suc de lămâie proaspăt stors
1/4 cană de sirop simplu (sirop de zahăr)
1/2 cană de vodcă
gheață
frunze de mentă pentru decorInstrucțiuni:
Cum se prepară
Pune cubulețele de pepene într-un blender și mixează până obții un piure fin. Strecoară piureul printr-o sită fină pentru a îndepărta eventualele pulpițe și obține un suc clar de pepene. Într-un shaker pentru cocktail-uri, adaugă gheață. Toarnă sucul de pepene, sucul de lămâie, siropul simplu și vodca peste gheață.Agită bine shaker-ul pentru aproximativ 15-20 de secunde până când amestecul este bine răcit.
Umple paharele cu gheață. Toarnă amestecul din shaker în pahare, strecurându-l pentru a reține gheața din shaker.Decorează cu frunze de mentă și, dacă dorești, cu felii subțiri de pepene pe marginea paharului.Sugestii suplimentare:Pentru un gust mai intens: Poți adăuga câteva frunze de mentă în shaker înainte de a agita pentru a infuza aroma de mentă în cocktail.
Pentru o variantă fără alcool: Înlocuiește vodca cu apă minerală sau sifon.
BONUS: Lichior de izmă. Rețeta veche din 1943
Ingrediente:
- 100 g frunze de mentă
- 2 litri de alcool
- 500 g zahăr
- 2 pahare de apă
Cum se prepară
Spală frunzele de mentă și pune-le într-un borcan încăpător sau într-un alt recipient adecvat. Adaugă alcoolul, suficient cât să acopere frunzele de mentă, apoi acoperă borcanul cu un capac sau o farfurie, potrivit reteteistorice.ro. Lasă amestecul la macerat timp de 3-4 săptămâni într-un loc cald, agitând ocazional, după care strecoară lichidul.
Prepară un sirop din cele 2 pahare de apă și zahăr. Amestecă siropul cu alcoolul strecurat, apoi transferă lichidul în sticle pe care să le închizi bine. Păstrează sticlele într-un loc răcoros.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu