Coco, câinele ”alcoolic”, a fost salvat de veterinari: ”Primul caz de acest fel”

Fotografie de la Markus Distelrath/ Pexels
Fotografie de la Markus Distelrath/ Pexels

Veterinarii britanici au salvat un câine de la ”sevraj sever de alcool”. Animalul fusese dus la un adăpost după moartea proprietarului său.

 

Din Regatul Unit vine povestea foarte tristă a lui Coco, un câine dependent de alcool care a fost salvat în extremis de un grup de veterinari și voluntari. 

Timp de săptămâni medicii au fost nevoiți să-l țina sub strictă observație 24/24 de ore pe zi, dar în final au reușit să îl scoată pe bietul patruped dependent de alcool din starea de sevraj foarte gravă de care suferea. Din nefericir, abstinența s-a dovedit fatală unui alt prieten al său cu patru picioare, alături de care fusese salvat după moartea proprietarului.


Povestea publică a lui Coco (femelă) și a nefericitului ei însoțitor a început în urmă cu peste o lună, când în urma morții unui stăpânului ei, autoritățile i-au contactat pe voluntarii Woodside Animal Welfare Trust - un adăpost de animale din sud-vestul Angliei - pentru a avea grijă de două animale de companie.

După ce au fost duși la adăpost, ambii câini au început imediat să se simtă foarte rău. Un medic veterinar prezent și-a dat seama rapid de gravitatea situației și i-a transferat la secția de terapie intensivă. Din păcate, după cum s-a indicat, unul dintre cei doi câini a murit, în ciuda faptului că a fost supus la cea mai bună îngrijire posibilă.

În urma analizelor, medicii veterinari au realizat că patrupedul Coco, avea simptome clare de sevraj alcoolic. Ulterior câinele a fost  plasat sub monitorizare prin sedare pentru aproximativ o lună. Acest lucru a făcut posibilă atenuarea mecanismelor de dependență și evitarea crizelor severe de sevraj care au dus la moartea celuilalt câine. A fost prima dată când centrul a trebuit să se confrunte cu o astfel de afecțiune.

Cum a ajuns Coco dependentă de alcool?

Nu este clar cum a dezvoltat Coco o dependență de alcool. Într-o postare pe Facebook, Woodside Animal Welfare Trust precizează că ”nimeni nu știe detaliile modului în care acești câini au ajuns în această situație cu alcool”, totuși ziarul britanic The Telegraph indică că vinovate în cauză ar fi sticlele de alcool lăsate în afara casei de către proprietar.

Oricare ar fi cauza, cei doi câini au ajuns în condiții grave și doar unul a supraviețuit unei perioade critice în care a avut nevoie de asistență 24 de ore din 24.

Acum Coco este în afara oricărui pericol și nu mai are nevoie să ia medicamentele care i-au permis să supraviețuiască. 

Chiar și animalele, așa cum demonstrează povestea lui Coco, se pot îmbăta și pot dezvolta dependență de alcool. Uneori se întâmplă cu elefanții, care fac raid în centre urbane invadând magazine din care beau bere sau alte băuturi spirtoase. În natură, chiar și unele fructe fermentate pot da același efect la animalele mai mici, cum ar fi veverițele, de exemplu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel