COD GALBEN  Cod Galben de averse torențiale și grindină: Harta zonelor vizate. Prognoza meteo specială pentru București

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

ANM a emis un Cod Galben de averse torențiale.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare meteorologică de tip Cod Galben, anunțând instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă.

Astfel, potrivit ANM, în nordul și estul Munteniei, Dobrogea continentală, sudul Moldovei, sud-estul Transilvaniei și nord-estul Olteniei vor fi averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor fi de 20...30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp. În sud-estul țării se vor semnala și descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și izolat grindină.

Intervalul de valabilitate al acestei avertizări meteorologice începe la ora 10:00 și se termină la ora 23:00.

Foto: ANM

Potrivit ANM, o avertizare de tip Cod Galben înseamnă că fenomenele meteorologice prognozate (vânt puternic, ploi abundente, descărcări electrice, grindină etc) vor fi temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă sau zona specificată.

Prognoza meteo specială pentru București

Totodată, ANM a transmis și prognoza meteo specială pentru București. Meteorologii precizează că vremea se va răci semnificativ, astfel că temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 27 de grade.

Cerul va fi temporar noros, iar după-amiaza va crește probabilitatea pentru averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Administraţia Naţională de Meteorologie transmite că va actualiza prezentele informații, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel