Cod galben de inundații în șase județe, până sâmbătă. Care sunt zonele vizate

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Hidrologii au emis un Cod galben de inundații care vizează bazinele hidrografice din șase județe.

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenționare Cod galben de inundații, valabilă până sâmbătă dimineața pe râuri din șase județe, după ce ANM a emis o atenționare meteo Cod galben de averse însemnate cantitativ valabilă până vineri la ora 15:00.

Astfel, conform prognozei de specialitate, în intervalul 6 septembrie, ora 12:00 - 7 septembrie, ora 9:00, se vor înregistra scurgeri importante pe versanți, torenți și pâraie, viituri rapide, creșteri de debite și de niveluri, cu posibile depășiri ale Cotelor de atenție, pe cursurile din bazinele hidrografice: Bârlad - afluenții aferenți sectorului aval confluență cu râul Crasna (județele: Vaslui, Bacău, Galați și Vrancea), Siret - afluenții de stânga aferenți sectorului aval S.H. Lungoci (județul Galați), Prut afluenții aferenți sectorului aval S.H. Drânceni (județele: Vaslui și Galați) și râurile din Dobrogea (județele: Tulcea și Constanța).


FOTO: INHGA

Atenționarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Administrația Națională "Apele Române", Ministerul Afacerilor Interne, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. și Administrațiile Bazinale de Apă Siret, Prut - Bârlad și Dobrogea - Litoral, notează Agerpres.

Reamintim că până vineri la ora 15:00 este în vigoare atenționarea meteo Cod galben care vizează județele Galați și Tulcea, unde vor fi averse însemnate cantitativ, iar mai ales prin acumulare, cantitățile de apă vor fi de 15... 25 l//mp și izolat de peste 30... 40 l/mp.

Cod galben de caniculă în vestul țării

Potrivit ANM, Codul galben de temperaturi deosebit de ridicate va fi valabil astăzi, în Banat, cea mai mare parte a Crișanei, precum și în sudul și vestul Olteniei, unde valorile termice se vor menține deosebit de ridicate pentru această dată. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 32 și 34 de grade.

FOTO: captura ANM

Județele vizate de această atenționare meteorologică sunt: Bihor, Arad, Timiș, Caraș-Severin, Mehedinți și Dolj.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel