Cod Galben de ninsori, polei și vânt, pentru 10 județe din România

Zăpadă
Zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis marți seară atenționări nowcasting de cod galben de ninsori, polei și vânt, pentru zece județe din estul României. În Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi urmează să se depună un strat de zăpadă de aproximativ 10 centimetri.

Tot în judeţele Bacău, Vaslui, Vrancea şi Galaţi, unde Codul Galben este valabil până miercuri, la ora 2:00, sunt aşteptate intensificări temporare ale vântului - de 40-50 km/h, care va spulbera zăpada, şi polei, pe arii restrânse.

Până miercuri la 2:00 sunt sub Cod Galben şi judeţele Suceava, Botoşani, Neamţ şi Iaşi, unde vor fi polei asociat burniţă, lapoviţă şi ninsoare, în general slabe, şi intensificări temporare ale vântului, de până la 40 km/h. O altă atenţionare, valabilă până marţi la 22:30, vizează jumătatea de nord-est a judeţului Buzău şi, local, judeţul Brăila. În aceste zone, sunt aşteptate ninsori, urmând să se depună strat nou de zăpadă, în jur de 8 cm, şi intensificări temporare ale vântului cu viteze la rafală de până la 45 km/h, spulberând zăpada. De asemenea, izolat, vor fi condiţii de polei, scrie antena3.ro. Meteorologii au emis, tot marţi, o informare potrivit căreia în toată ţara se vor înregistra, până miercuri la 10:00, ninsori şi polei, zăpada fiind anunţată în special pentru zona Moldovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel