Cod galben de ploi abundente. Când scăpăm de vremea rece și de precipitații

FOTO: DC News
FOTO: DC News

Meteorologul Silviu Grigore a spus cum va fi vremea în zilele următoare.

După zile cu temperaturi caniculare, România s-a aflat sub avertizare de vreme extremă, cu ploi abundente, cu mult peste nivelul întregii luni iulie, însă vremea răcoroasă nu va mai dura mult, potrivit meteorologilor.

”Din fericire nu vom mai avea furtuni de asemenea intensitate. La Suceava, într-adevăr acolo au fost ploi foarte însemnate cantitativ, practic, peste 60 l/mp, au fost cantități, ceea ce înseamnă mai mult de jumătate decât ar trebui să cadă în toată luna iulie, prin urmare efectele nu au întârziat să apară.

Este adevărat că până la ora 23.00 este în vigoare o atenționare ce vizează mai multe județe dn sudul și sud-estul țării, dar vestea bună este că, treptat, pe parcursul zilei de mâine și mai ales poimâine, precipitațiile se vor restrânge treptat și practic nu vor mai fi de interes peste weekend. Aceasta este vestea bună”, a declarat meteorologul Silviu Grigore într-o intervenție la România TV.

De la 20 de grade la temperaturi tropicale, în numai câteva zile

”Vestea mai puțin bună este că trebuie  să ne pregătim pentru un nou val de caniculă. Până atunci însă, și mă refer la ziua de mâine, vom vorbi chiar de vreme răcoroasă pentru această perioadă.

Maximele vor fi chiar modeste în bună parte a țării, mai ales în nord și centru, unde maximele vor fi între 20 și 31 de grade, însă de vineri, circulația atmosferică se schimbă și către țara noastră începe să avanseze un aer tropical. 

Masa de aer tropical se va intensifica peste weekend și mai ales în primele zile ale săptămânii viitoare și mai dacă pe parcursul zilei de vineri se vor atinge maxime ce caracterizează o vreme călduroasă, mai ales în zonele sudice, vor fi până spre 33 de grade, weekendul vine cu vreme călduroasă și chiar caniculară în sudul țării, cu temperaturi în jur de 36 de grade.

Dar săptămâna viitoare debutează cu intensificarea transportului de aer tropical în toate regiunile și vremea devine călduroasă în toate zonele și caniculară în vest și sud. Vor fi valori până în jur de 37, poate chiar 38 de grade, la umbră”, a mai spus Silviu Grigore.

Cod galben de ploaie torențială

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, până la  miezul nopții, a fost emisă o avertizare nowcasting de ploi abundente.  Zona vizată este cea de munte a județului Sibiu, respectiv zona de munte a localităților: Săliște, Rășinari, Jina, Poiana Sibiului, Boița, Tilișca, Râu Sadului, unde se vor semnala ploi care vor putea depăși local 20... 30 l/mp. ”Ploile căzute în cursul zilei au acumulat local peste 30 l/mp în zona montană. Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore”, au transmis meteorologii.

Citește și: Ninsoare la Dâmbovicioara, în luna lui Cuptor? Roxana Bojariu, climatolog: Greu de crezut - Video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel