Cod galben de ploi în jumătate de România. În București, într-o singură zi, precipitații cât în ultimele trei luni

FOTO: Freepik @rawpixel.com
FOTO: Freepik @rawpixel.com

Jumătate din România se află sub cod galben de ploi, iar în sud-est este emis cod portocaliu de vijelie. Cum va fi vremea duminică.

Aproape jumătate din România se află sub cod galben de ploi, iar în Constanța, Tulcea, Galați și Brăila este emis cod portocaliu de vijelie.

”O vreme capricioasă la acest sfârșit de săptămână. Vestea bună este că vin, în sfârșit, ploile în zonele unde avem secetă puternică și chiar moderată, mai ales în partea de sud și sud-est a României.

Este necesar să plouă și aș da exemplu Bucureștiul, unde în ultimele trei luni am strâns undeva spre 25 de litri, iar această cantitate poate să cadă până diseară, în zona Capitalei, ceea ce nu este un lucru rău.

De asemenea,  trebuie să fim atenți astăzi că avem un cod galben în vigoare, până la orele 23:00, în partea de sud-est a României, mare parte din Muntenia, Dobrogea, jumătatea de sud a Moldovei.

Ne așteptăm la perioade cu instabilitate atmosferică, chiar dacă suntem la începutul lui noiembrie, mediul este nefavorabil, uneori instabil, motiv pentru care în orele următoare ne așteptăm și la averse moderate cantitativ, chiar descărcări electrice, punctiform, căderi de grindină. Dar cel mai important este să fim atenți pentru că vom avea intensificări ale vântului în aceste zone, cu rafale de 55...60 km/h, iar pe arii restrânse putem să avem și 70 km/h și putem vorbi și de vijelii, iar dacă situația o va impune acest cod general va fi dublat și de avertizările de tip nowcasting, pe intervale scurte, eventual coduri portocalii dacă situația o va impune.

În privința temperaturilor, astăzi rămâne cu vreme caldă, chiar deosebit de caldă în Bărăgan și Dobrogea, unde vor fi temperaturi și cu 10 grade mai ridicate decât în mod normal, de până la, izolat, 25 - 26 de grade Celsius. În restul țării vom avea uneva între 14 și cel mult 20 de grade, dar și acestea sunt peste normalul perioadei”, a declarat meteorologul Mihai Timu la Antena 3 CNN.

Cum va fi vremea mâine

Potrivit meteorologului ANM, ”pentru ziua de mâine, lucrurile se schimbă. Ploile apar, de data aceasta, în regiunile intracarpatice, unde vremea va fi cald, maxima va fi între 14 și 18 grade Celsius, dar în partea de sud și sud-este, unde astăzi este mohorâtă, mâine va ieși soarele și vom vorbi de o vreme deosebit de caldă, maxime de până la 24 de grade, chiar izolat, 25 de grade Celsius în Lunca Dunării”, a mai spus meteorologul.

Citește și: Ploi fără precedent în Toscana. Au murit șase persoane. Altele sunt dispărute

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel