COD GALBEN  COD GALBEN. În București se răcește, dar va fi mai cald decât în mod normal

Foto Pexels
Foto Pexels

ANM a emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, miercuri, un cod galben de vânt puternic, valabil de miercuri, ora 20.00, până joi, la ora 8.00, pentru Carpații Meridionali.

În intervalul menționat, în Carpații Meridionali, la altitudini de peste 1700 de metri, vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși la rafală 70...90 km/h, temporar ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată și vizibilitatea redusă

Județele vizate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Brașov, Dâmbovița și Prahova.

Prognoză specială pentru Capitală. Se răcește, dar va fi în continuare mai cald decât în mod normal

Administrația Națională de Meteorologie anunță, într-o prognoză specială pentru Capitală emisă pentru intervalul miercuri, ora 10.00, joi, ora 8.00, că bucureștenii vor avea parte de o scădere a valorilor termice diurne față de intervalul anterior, dar temperaturile se vor situa în continuare peste normele caracteristice perioadei.

Cerul va avea înnorări și temporar va ploua slab, cu o probabilitate mai ridicată seara și în prima parte a nopții.

Citește și: Temperaturi mai mari decât cele specifice lunii martie și precipitații slabe

Conform prognozei meteo pe următoarele patru săptămâni, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval.

Săptămâna 21 – 28 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în toate regiunile, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în cele extracarpatice. Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile nordice, estice, sudestice și la munte, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 28 februarie – 7 martie

Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, mai ridicate în regiunile nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în toată țara, dar mai ales în zonele montane.

Săptămâna 7 – 14 martie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României.Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă, dar cu o tendință spre deficit în regiunile sudice.

Săptămâna 14 – 21 martie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi deficitare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în jumătatea vestică a țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel