COD PORTOCALIU  COD PORTOCALIU, 5 noiembrie 2021. E pericol de inundații

Foto Pexels
Foto Pexels

Este pericol de inundații! Specialiștii avertizează că pot fi depășite cotele de inundații pe râuri din bazinele hidrografice Crișul Negru, Drăgan și Iad.

Hidrologii au instituit cod portocaliu de inundații în județele Cluj și Bihor. Avertizarea este valabilă vineri, până la ora 14.00.

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Crișul Negru – bazin amonte confluență cu râul Valea Roșie, Drăgan – bazin amonte S.H. Valea Drăganului, Iad – bazin amonte S.H. Leșu, județele Cluj și Bihor.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Crișul Negru – afluenții de dreapta aval S.H. Poiana - amonte S.H. Beiuș, precizează hidrologii.

Prognoză specială București

Până sâmbătă, temperaturile vor continua să crească în Capitală și vor ajunge până la 22 de grade, anunță Administrația Națională de Meteorologie în prognoza specială pentru București.

În intervalul miercuri ora 20.00 - joi ora 8.00, cerul va fi mai mult senin în prima parte a intervalului, apoi vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura minimă, mai ridicată decât în mod normal, va fi de 7...8 grade.

De joi dimineață până vineri dimineață, valorile termice vor continua să crească, situându-se peste cele normale datei. În prima parte a zilei și din nou noaptea vor fi nori joși și posibil ceață, iar în restul intervalului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 19...20 de grade, iar cea minimă de 8...10 grade.

De vineri până sâmbătă, vremea va continua să se încălzească, devenind deosebit de caldă. Cerul va fi mai mult senin, exceptând primele ore ale intervalului și a doua parte a nopții când vor fi nori de nivel jos și posibil ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 22 de grade, iar cea minimă va fi de 9...11 grade.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel