Cod Portocaliu în mare parte din țară. Temperaturi prognozate de 39 de grade: ”Deosebit de ridicate”

Au fost emise alerte meteo de val de căldură, caniculă și disconfort termic ridicat. 

 COD GALBEN

Administrația Națională de Meteorologie a emis Cod Galben de val de căldură, caniculă, disconfort termic ridicat pentru astăzi, 20 iunie: ”Valul de căldură va persista în Maramureș, Crișana, în cea mai mare parte a Transilvaniei, în sudul Moldovei și local în Dobrogea, temperaturile maxime se vor situa în general între 32 și 35 de grade și pe arii restrânse va fi caniculă. Disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va depăși ușor pragul critic de 80 de unități”. 

    

 COD PORTOCALIU

Pentru cea mai mare parte a țării a fost emis Cod Portocaliu de val de căldură, caniculă, disconfort termic accentuat: ”Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât în Banat, Oltenia, Muntenia, sud-vestul Dobrogei și în sudul Transilvaniei, se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată. Maximele se vor situa între 33 și 38 de grade, iar izolat se vor înregistra în jurul a 39 de grade, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități”. 

Prognoza meteo pentru 20 iunie în București

”Valul de căldură va continua să se intensifice, astfel încât se vor înregistra temperaturi deosebit de ridicate pentru această dată, va fi caniculă și disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 38 de grade, iar cea minimă va fi de 17...20 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla în general moderat” anunță meteorologii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel