ANM a emis un Cod Roșu de furtuni.
UPDATE:
Mai multe case şi curţi au fost inundate, vineri dimineaţa, în câteva localităţi din judeţul Constanţa, în urma unui Cod Roşu de furtună, transmite Agerpres.
Potrivit datelor comunicate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Constanţa, la Costineşti au fost inundate o curte şi o casă de pe strada Henri Coandă, iar pe strada Meduzei, din cauza refulării canalizării suprasolicitate, a fost inundat un subsol.
De asemenea, la Venus a fost inundată o curte, la Eforie Sud a fost inundat un garaj, la 2 Mai a fost inundată o casă din cauza refulării canalizării, iar la Moşneni au fost inundate două case de pe strada Ştefan Gheorghe.
Pentru evacuarea apei din zonele inundate intervin echipaje de pompieri din Mangalia, Tuzla, Eforie şi Vama Veche. Totodată, în Eforie Nord a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru îndepărtarea unei crengi care a căzut pe trei autoturisme parcate.
Știrea inițială:
Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis un Cod Roșu de furtuni în care anunță că vor fi averse, iar prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 30...35 l/mp. În zona avertizată în ultimele ore s-au acumulat cantități de 50...60 l/mp.
Zine vizate: - Județul Constanta: Eforie, Techirghiol, Tuzla, Negru Vodă, Topraisar, 23 August, Limanu, Albești, Amzacea, Pecineaga, Costinești, Comana, Mangalia.
Interval de valabilitate: 30/08/2024, ora 05:25 - 30/08/2024, ora 09:00.
Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA) a emis, vineri, o atenţionare Cod roşu de viituri şi depăşiri ale cotelor de pericol, valabilă pe râuri din Dobrogea, pe durata orelor următoare, transmite Agerpres.
Conform prognozei de specialitate, până la ora 12:00, vor fi scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide, creşteri rapide de debite şi de niveluri, cu posibile depăşiri ale Cotelor de pericol pe râurile din zona de sud-est a judeţului Constanţa, situate la sud faţă de Canalul Dunăre-Marea Neagră.
De asemenea, fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare şi pe unele râuri mici din zona de Litoral, situate la sud faţă de Canalul Dunăre - Marea Neagră.
Atenţionarea a fost transmisă către: Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională Apele Române, Administraţia Bazinală de Apă: Dobrogea - Litoral şi Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News