Cod Roșu în Capitală. Publicul de la concertul Coldplay, în pericol? Florinela Georgescu (ANM), informații de ultim moment. UPDATE: Oamenii nu au cu ce pleca - Video

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a venit cu ultimele informații despre vremea din Capitală.

UPDATE:

Potrivit unui videoclip pe care ni l-a trimis Daniela Simulescu, astrolog DC News și Astrosens, în zona unde a avut loc concertul Coldplay deja plouă cu găleata. Aceasta ne-a relatat că oamenii stau adăpostiți și că nu găsesc taxi sau șoferi de ridesharing cu care să plece de acolo, numărul solicitărilor probabil fiind prea mare.

Youtube video image

Știrea inițială:

ANM a emis Cod Roșu pentru București și anunță grindină de mari dimensiuni, vijelie cu rafale de70...90 km/h, averse torențiale care vor totaliza 30-40 l/mp, descărcări electrice. Acesta este valabil de la ora 23:20 până la ora 00:30.

VEZI ȘI: Avertizări Cod Roșu și Portocaliu de vânt puternic, grindină de mari dimensiuni și averse cu fulgere. UPDATE: Alertă de fenomene severe imediate în București

În acest context, Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a fost întrebată la Antena 3 CNN dacă publicul de la concertul Coldplay este în pericol. Știm că pe Arena Națională în aceste momente se află aproximativ 50 de mii de oameni.

"Inima mea este la cei care sunt la concert... În zona respectivă e intensă furtuna?", a întrebat-o realizatorul TV Mihai Gâdea pe Florinela Georgescu.

Florinela Georgescu, ANM: Nu putem exclude și dezvoltarea acestei furtuni

"Furtuna intensă este pe de o parte în extremitatea nord, nord-vestică a orașului, acolo unde au început fenomenele în urmă cu o oră. Pe de altă parte, în ultimul interval de timp și ce așteptăm să evolueze acum vine dinspre sud și vest, deci oarecum partea de oraș unde este stadionul ar fi printre cele ceva mai ferite, dar sigur că nu putem exclude și dezvoltarea acestei furtuni, nu numai deplasarea ei de la vest și sud înspre est.

Deci este foarte bine să luăm toate măsurile de precauție. Cel mai periculos acum estimez că este vântul, rafalele pot fi foarte puternice, să ajungă la 80-90 de kilometri pe oră și, de asemenea, există și probabilitate foarte mare de grindină. Deci aceste două elemente sunt cele mai periculoase, cele care fac de altfel obiectul principal al Codului Roșu. Cantitățile de apă estimate în zona Bucureștiului pot și ele să fie importante, dar repet, elementul important în reprezintă în primul rând intensificările vântului", a declarat Florinela Georgescu.

Menționăm faptul că bucureștenii au primit deja mai multe mesaje RO-ALERT în această seară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri


Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel