Codrin Ștefănescu demască "șiretlicul chiriașului de la Cotroceni"

Codrin Ștefănescu
Codrin Ștefănescu

Codrin Ștefănescu susține că președintele Traian Băsescu, "în disperarea de a mai câștiga din simpatia poporului", se erijează în "justițiarul care vrea să facă lumină în dosarele Revoluției".

Ștefănescu îl numește pe șeful statului "chiriașul de la Cotroceni". El adaugă că "declarațiile lui Traian Băsescu, spre final de mandat nu sunt decât un nou șiretlic prin care, de fapt, ne anunță că pur și simplu mai pune la cale ceva. Iar acel «ceva», cum, de altfel, ne-am obișnuit nu va fi de bine".

Iată întreaga declarație de presă a lui Codrin Ștefănescu, referitoare la ultimele măsuri ale lui Traian Băsescu:

"După băile de mulțime de la sfârșitul săptămânii, în disperarea de a mai câștiga din simpatia poporului, Traian Băsescu i-a cerut aseară proaspăt numitului procuror general, Tiberiu Nițu, un lucru de care și-a mai adus aminte doar înainte de campania pentru alegerile prezidențiale din 2009 – adevărul despre Revoluția din decembrie 1989.

Erijându-se în justițiarul care vrea să facă lumină în dosarele Revoluției, Băsescu vrea să-și «încununeze» finalul de mandat cu rezolvarea unei probleme restante, așa cum singur recunoaște, încă din timpul mandatului fostului procuror general, Laura Codruța Kovesi. Pe vremea aceea am asistat la un simulacru de spectacol, gândit și regizat de la cel mai înalt nivel, în care «vinovat de servicu» a fost găsit generalul(r) Dan Voinea, fostul procuror militar șef adjunct al Secției Parchetelor Militare.

Ceea ce ignoră însă chiriașul de la Cotroceni este faptul că românii nu mai pot fi păcăliți atât de ușor. În lipsă de subiecte readuce pe tapet ceea ce nu a putut și nu a dorit să rezolve, un subiect extrem de sensibil, pe care, în cei aproape 9 ani de mandat l-ar fi putut elucida.

Totodată, nu putem uita nici cum, de-a lungul timpului, am asistat siderați la o serie întreagă de infamii, care au afectat imaginea și cariera unor oameni:

- tendențiosul raport Tismăneanu, prin care Ion Iliescu și alte personalități importante au fost defăimate public;- modul în care au fost lansate, pe surse și direct, acuzații de colaborare cu fosta Securitate, asupra unor lideri ai PSD – PNL, care formau atunci opoziția;- aberantele anchete demarate de ANI, care a obligat o serie de oameni politici să se retragă din funcțiile pe care le dețineau: Ecaterina Andronescu, Eduard Hellvig, Ovidiu Silaghi etc.- sau deschiderea unor anchete ale DNA - o altă instituție-instrument a regimului Băsescu, pentru politicieni care prin pozițiile și declarațiile lor deranjau – începând cu Adrian Năstase, arestat și condamnat pe nedrept sau alți lideri USL pentru care nu a putut fi probată vinovăția: Tudor Chiuariu, Theodor Atanasiu, Norica Nicolai, Varujan Vosganian și terminând cu fostul ministru al Culturii, Mircea Diaconu.

Nu putem să nu ne întrebăm, cine plătește pentru detrimentul de imagine suferit de aceștia și timpul pierdut în fața organelor de anchetă sau instanțe?

Concluzionând, declarațiile lui Traian Băsescu, spre final de mandat nu sunt pe fond decât un nou șiretlic prin care, de fapt, ne anunță că pur și simplu mai pune la cale ceva. Iar acel «ceva», cum, de altfel, ne-am obișnuit nu va fi de bine. Ne așteptam ca mai degrabă, dacă tot își atribuie rolul de «erou al națiunii», primul lucru pe care îl cere procurorilor să fie redeschiderea Dosarului Flota, închis pe vremuri de Daniel Morar, pentru a lămuri odată pentru totdeauna suspiciunile ridicate în acest caz și desconspirarea adevăraților vinovați."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel