Codrin Ștefănescu a enumerat marile dosare de corupție din România care au cauzat imaginii internaționale a țării noastre. Niels Schnecker, invitat și el în studioul România TV, a explicat cum a reușit Messi să scape de închisoare, justiția spaniolă considerând că este în interesul internațional al Spaniei ca marele fotbalist să nu fie încarcerat.
Publicitate
Printre exemplele pe care le-a enumerat, Codrin Ștefănescu a ridicat și problema dosarului "Tony Blair". Ștefănescu spune că personalitățile mondiale se vor întreba de acum dacă vor mai accepta invitații oficiale în România.
"Statul paralel a început cu Adrian Năstase. A urmat apoi un alt om important pe care l-au nenorocit, pe Dan Voiculescu. Presa internațională a aflat că proprietarul unei televiziuni din România i-a convins pe martori prin telepatie, și-au făcut cruce. Pe urmă a urmat dosarul lui Victor Ponta care era premier, că ar fi făcut 24 de falsuri în înscrisuri, el de fapt având un contract, când era tânăr avocat, sub o casă de avocatură. A urmat dosarul greu cu imagine dezastruoasă pentru România: dosarul Tony Blair. PSD era acuzat că l-a plătit pe Tony Blair să țină o conferință la București. Pentru toate personalitățile de genul lui Tony Blair de pe planetă s-a ridicat problema dacă mai acceptă vreo invitație în România, pentru orice fel de lucru. Scandalul a fost vizibil în toată presa mondială. Colac peste pupăză vine apoi dosarul lui Toni Greblă care suna cam așa: Înalt judecător de la CCR, acuzat că este spion rus. Pe urmă au schimbat, că nu mai e spion rus, e traficant de struți. Pe urmă au făcut o revenire și ar fi primit șpagă două găleți cu var, două plase de cuie și un metru cub de lemn. (...) L-au băgat la pușcărie și pe simbolul nostru, al echipei naționale, pe Gică Popescu," a spus Codrin Ștefănescu la România TV.
Cum a reușit Messi să scape de închisoare
Consultantul Niels Schnecker a explicat la rândul său cum a decis justiția spaniolă ca fotbalistul Lionel Messi să nu fie trimis la închisoare, într-un caz asemănător cu al lui Gică Popescu.
"Messi era să ajungă la închisoare, dar din interes național, pentru că imaginea sa ca fotbalist era mai importantă decât să-l bage la pușcărie, procurorul a fost de acord ca pe restituirea întregii sume să-i suspende executarea pedepsei. Imaginea lui Messi pentru interesul internațional al Spaniei era mai importantă," a spus Schnecker.
[citeste si]
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News